Veckans dansband 46: Robins Orkester

12 nov
Robins orkester
Robins orkester

Sommaren 1975 startade orkestern Robins i Trollhättan. Medlemmarna då var Cerold Birgersson, Lennart Österman, Charlie Höög, Åke Andersson samt GunLeif Jonsson. Flera av dessa pojkar hade spelat ihop i andra orkestrar innan. Hur man orkestern fick sitt namn Robins har bandet inga bra svar på.

Man spelade flitigt i början på restauranger, parker, folkets hus samt diverse privata tillställningar. 1984 lades bandet bandet på is. En del av bandets medlemmar försvann till Olle Lindwalls orkester samt till Stig-Inges.Dock dröjde det inte länge innan man var på banan med ett ”nytt” Robins.

Åren gick och det blev några medlemsbyten innan man 1990 spelade in sin allra första kassett hos Peter Bergkvist studio i Lidköping. En del var skeptiska till en början. Men både andra och tredje tryckningen av kassetten sålde slut. Det medförde att man tog beslutet att spela in en ny kassett som sålde lika bra. Denna gång med hjälp från Robert Muhrer i Drifters.

Ett collage gjort av ett urval av Robins orkester
Ett collage gjort av ett urval av Robins orkester

2005 efter ett antal medlemsbyten beslutar sig Robins för att lägga ned. Dock har man några jobb kvar som Robins orkester som man tänkt att Lasse Linds orkester skulle ta. Som tur är kom man på andra tankar. Man åker upp till Linköping som Lasse Linds orkester, men efter en stunds diskuterande kommer man fram till att istället fortsätta som Robins orkester. I Linköping presenteras bandet alltså som Robins istället för Lasse Linds.

Den största publiken man har spela för är på hemmaplan i Trollhättans Folkets Park non-stop med Lasse Stefanz inför 1800 personer. Man har även spelat med Anders Engbergs orkester och Charlotte Perelli inför 1200 personer i Agnebergshallen, Uddevalla. En annan minnesvärd spelning som bandet har är då man själva drog 900 personer till Parkhallen i Tranås

Fram tills idag har spelplanen växt och flera ”gamla” arrangörer hittar tillbaka till orkestern och Robins har skaffat sig en buss. Man spelar ungefär 3-5 jobb i månaden då man har andra jobb vid sidan av spelandet. Speltillfälelna är allt från restauranger, folkets hus och parker och trevliga danslogar.

bandet består idag av:
Jarmo Björkman, trummor och kapellmästare
Ralf Wennberg, sång, gitarr och bas
Janne Lext, saxofon
Peder Karlsson, gitarr och stämsång
Jacob Husberg, syntar och stämsång

Källa och information: Lite äldre orkesterkort på Robins

Robins orkester på scenen
Robins orkester på scenen

Publicerad: 2012-11-12 16:46:53

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.