DANSBANDSKAMPEN 2009

30 dec
Dansbandskampen 2009 2-CD
Dansbandskampen 2009 2-CD

DANSBANDSKAMPEN 2009 2-CD
Betyg: 4
Skivbolag: Sony Music
Antal låtar: 26
Totallängd: ?

När detta skrivs så vet vi ju vilka som vann. The Playtones från Blekingeorten Kallinge. Om programmet kan man ha mycket synpunkter men jag ska försöka hålla mig till att recensera skivan. Alla band som deltagit i kampen bidrar med en varsin låt på detta dubbelalbum. Det är nu man kan luta sig tillbaka och höra på hur bandet låter. och det sägs ju att ett band kan låta hur bra live men på skiva avslöjas bandets svagheter. Skulle mans kriva med samtliga medverkande på skivan skulle nog covret lir väldigt tjockt kan jag gissa.

Ni som följt hela dansbandskampen vet att här finns både mer eller mindre lyckade versioner av dansbandsklassiker och diverse andra genrer.Vissa låtar kanske man inte skulle ha spelat in på albumet?

De som faller mig i smaken är bland annat ”Boten Anna” med Torgny Melins. Spelglädjen hörs och det spritter i dansfötterna, ”Dra dit Pepparn Växer med en Thomas Setson i högform, ”Aj aj aj” med Zekes, ”Dagny” med The Playtones. En låt som passade som handen i hansken. Dock hade jag hoppats på Fairytale i stället. Sannex version ”Gamla goa fina låtar” gör även den att man blir på glatt humör liksom

Jag var tidigare kritisk till Per Gunnarz men ”Tusen och en natt” låter rätt okej efter lite lyssningar men kanske beror på att man slipper sen den överspelade duraselkaninen. Till dom ensamma med Date, ”Sista Andetaget” med 90 Avenue, ”Aldrig ska jag sluta älska dig” med Ezzex, Rytmen av ett regn med Sväznons är andra spår som faller mig i smaken.

Några dalar finns även på skivan. De spår som jag mer än gärna hoppar över är ”Nej åter Nej” med Candela, Visst låter det bra men efter några lyssningar kan man det redan. 34:an med Spootlightz låter mer efterfest än dansband. ”Till mitt eget Blue Hawaii” med Von Hofstens låter som den här hämtad från misslyckad charterresa. Sorry grabbar. Men det ska mer til för att charma in sig hos Mackan. ”Gråt Inga åtrar” med Titanix låter tajt och proffsigt men hade gärna hört den som en ballad.

På det stora hela ett varierat album som sig bör, och vill du ha något nytt i bilen att lyssna på ska du satsa på detta dubbelalbum.

Publicerad: 2009-12-30 20:42:22

admin

One thought on “DANSBANDSKAMPEN 2009

 1. Torgny Melins är ju alltid ett ”säkert kort”, man VET hur dom låter!
  För övrigt skulle jag gärna velat se Casanovas å Sannex i final (gärna istf Blender!),
  .. men vem får ”det man skrivit på önskelistan”??

  ”Rytmen av ett regn” var ett lite oväntat låtval av Svänzons, men ack så bra!

  ThePlaytones är RUGGIGT VASSA!!!.. ..men kanske inte riktigt ett dansband..

  Zekes..,(trots att jag använder namnet ”Seq:es” opå band som inte lirar själva!)
  ..föll mig på läppen!
  Däremot tror jag att grabbarna behöver ett halvår eller 2 att lira in sig i dansbandssvängen.

  Sammanfattat, så håller jag med ”Den gode Mac” i mångt å mycket, men visst ska man tycka LIITE olika för att det ska vara roligt med musik?!?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.