Dansbandskampen program 5

17 nov

Nu har jag sett reprisen av dansbandskampen eftersom jag var på kryssning i lördags. Innan jag säger något annat så STORT GRATTIS Torgny Melins.

Highlights Foto: svt.se
Highlights Foto: svt.se

Titanix var först ut och gick hårt ut med en buggversion av ”Gråt inga tårar”. Och om detta tycker jag inte. Maria kommer inte alls i sin rätt tycker jag. Det låter i min öron lite ruffigt och ansträngt. Jag vet att Titanix kan bättre än det här.

Andra bandet ut var Highlights på förhand favorittippade men som gjorde platt fall resultatmässigt. Staffan Hellstrands ”Lilla fågel blå” framfördes helt ok. Men jag har på något sätt för Highlights. Dom må vara duktiga men det är något som jag inte får ihop. Exakt vad det är vet jag inte riktigt. Okej framförande men som sagt. Det är något som inte stämmer för mig men jag vet inte vad.

Peter Danielsson i Schytts sjunger Mälarö Kyrka
Peter Danielsson i Schytts sjunger Mälarö Kyrka

Schytts gjorde en lagom version av Lenne Brobergs gamla
”Mälarö Kyrka”. Jag hade liksom Magnus Carlsson förväntat mig något annat av dem. Här har man chansen att promota ”nya” Schytts och så kommer man med Mälarö Kyrka. Men framförandet var okej och det lät stabilt och moget precis som Schytts.

Date gjorde bra i från sig denna kvällen och tappade inte texten denna gången. Det har ju varit deras signum lite dom senaste gångerna att tappa och hitta på egna texter. Men det var kul att dom fick sin andra guldstjärna. Nu blir det mer variation framöver.

Torgny Melins gjorde en fräsig version av Ebba Gröns 800 grader. Dom har ju fått låna som är omöjliga nästan att göra om. Hade ju varit bättre om dom blivit tilldelade mer ”äkta” dansbandslåtar. Men och anadra sidan sett så är det nu man inser vilken tallang Torgny Melins besitter när dom gör om låtarna. Sen när dom framför allt 100% live så kan dom ju göra precis vad dom känner för. Och jag tror det är just den grejen som gör att dom gått vidare. Att dom gör sin grej på sitt sätt, och levererar inte bara bra dansmusik utan även en stort portion humor och spelglädje. Det syns på riktigt att dom tycker detta är kul.

Publicerad: 2009-11-17 01:53:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.