Cinderellakryssning

15 nov

Lördagen började med frukost på företaget. Frukosten bestod av god mat och dryck. Vädret visade sig inte från sin bästa sida. Regn och blåst hade dom flaggat för dagen till ära. Förutom jag så var det lite andra kamrater från jobbet i form av Jocke, Henka, Patrik, Tobbe, Andreas och Jonas. Hm.. har jag glömt någon? Nä jag tror inte det.

På bussen till Stockholm som kördes av den ordningsamme Staffan mötte vi ett fräckt kär-inggäng från Karlstad. Ett par roliga sympatiska och roliga tjejer som hette Yvonne, Birgitta, Carina och något mera som jag inte kommer i håg. Men trevliga var dom. Tack till er för trevligt sällskap. Jag måste ringa Carina. Får inte glömma det…

Vi stannade på vägen vid Götlunda utanför Arboga och intog lunchen innan vi runt tresnåret rullade in vid stadsgårdskajen. Vi checkade in vid gruppbokningen och tog sedan en promenad till ”Ölbåten” för att dricka lite cider för min del. Dom andra är riktiga män och drack Öl förutom Tobbe. Eftersom jag ville dokumentera Stockholm ”by night” kom jag efter lite. På väg tillbaks så stötte jag i hop med en dansbandskompis. Mattias Johansson i Tribond och fd. Mona Gs. Världen är allt bra liten. Han skulle åka med konkurrenten Birka.

På grund av den rådande väderleken så låg vi kvar i land en stund innan vi drog i väg. Vi startade kvällen i ”Food Garden” där vi intog en trerätters middag. Min bestod av Toast Skagern till förätt, Oxfile till varmrätt och sedan dessert till efterätt. Det smakade MYCKET gott. Vi njt av tillvaron och hade det allmänt trevligt.

Efter detta var det dags att kolla in kryssningsprogrammet för att se vad som skedde under kvällen. Dans till Gideons, Good Times Rollers och Pink Hink stod på programmet samt karaokie i club seven. Jag vet inte vad som hände men på något sätt stod jag där på scenen med en mic i handen och sjöng Sveriges melodifestival bidrag 1995. Jan Johansens ”Se på mig”. Min favorit fanns ju inte med. (Brandenburger Tor av Kjetil Stokan, Norges bidrag 1990) Jag är glad att jag inte hörde mig själv. Däremot är jag glad att jag hörde Tobbe & Jocke i Peps Perssons ”O boy”. Det svänge gött. Sen fick man höra en hel del andra roliga låtar. Vissa minns man mer än andra.

Kl 22.15 började Gideons spela upp till dans i Nöjescaféet som det numera heter efter uppfräschningen av Cinderella. Där bjöds det på mogendans. Mycket härliga foxar och bugglåtar. Jag tog en hel del kort på bandet som jag tänkte förära dom med. Plåtade även en del i fanclub där ”Pink Hink” spelade. Blev rätt bra kort.

Det blev en något sen kväll. Kom i säng 03.30 efter ett mycket trevligt samtal med Gideons. Vi snackade om det mesta som rör dansband. Vilka danshak dom spelat på, vilka låtar dom spelar och mycket mycket annat. Det blev en och annan cider.

Det var skönt att krypa ner i bingen då. Vaknade kl 08.00 av Patriks väckarklocka på mobilen. Hm… Upp kl 08.00 på en söndag. Nå väl bara att gilla läget. Men somnade om och vaknade lite senare. Då gick jag upp och fixade lite frukost. Tänkte mig ut på däck för att fotografera. Men allt som fanns var dimma plus att det blåste som f*n.

Runt kl 11.30 samlades gänget i gen för att bege oss ner till Cinderella SPA. Där vi skulle må gott en stund. Bada bubbelpool, få vattenmassage, bada bastu och hårinpackningar och annat sådant. Det fanns bland annat en kallbassäng där vattentempen var blott 10 grader. Gissa vem som var först i den utav Patrik och mig. Jag så klart. Men han var så illa tvungen att följa efter. Så strax där efter hoppade även han i vaken.

Efter en och en halvtimme så kände vi oss hungriga så vi klev upp och riggade om. Själv tog jag en sväng förbi Gideons och tog några grupplåtar på dem. Det blev rätt okej faktiskt. Tack grabbar för en trevlig kryss =)
Vi begav oss till skärgårdskrogen där vi fick en skymt av östersjöns snabbaste servitris Alfonso (känd från Kanal5 och programmet Färjan).

Någon timme innan ankomst till stockholm så gick jag till taxfree och köpte lite drycke och godis. Blev några ”Bacardi breezer”, cider och lite öl till brorsan.

Halv fyra steg vi i land i Stockholm. Smidigt och enkelt från plan 5. När alla stiger av med tunga väskor är det ju viktigt att alla håller samma rytm. Detta hade en dam inte uppfattat då hon helt plötsligt stannade upp för att kolla om sin väninna var med. Detta medförde att flera folk tappade sitt bagage, så även jag. Men det gick bra. Inget blev förstört.

Jo jag glömde ju säga en sak. Jag mötte ju den förtjusande Agneta på kryssen. Larsson är efternamnet och har setts i ”Färjan” på kanal5. Hon och hennes man driver bussföretaget Fixarnas Buss i Malung. Hon är stort dansbandsfan. Och när jag var i Malung på dansbandsveckan campade vi i hennes trädgård.

Publicerad: 2009-11-15 21:16:48

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.