Stensons på väg mot 15 års jubileum

15 nov
Stensons laguppställning 2009
Stensons laguppställning 2009

STENSONS
Startår: 1995
Utgångsort: Bromölla
Medlemmar: Roger Olsson: Keyboard, Dragspel, Sång. Kapellmästare
Niclas Lindström: Trummor
Mats ”Mazze” Karlsson: Sång, kompigtarr
Antti Johansson: Gitarr, Sax, sång
Anders: Bas, Körsång
Hemsida: www.stensons.se
Diskografi: 4 full-cd och några singlar

Stenssons orkester har rötter ända sen slutet av 80-talet då man startade upp Bimbos orkester. Detta blev starten på en lång dansbandskarriär Bimbos blev sedermera Christina Lindbergs orkester och man spelade i hela Sverige, låt på svensktoppen, var med flera gånger i p4:s ”I Afton dans” och bingolotto på tv4. 1995 valde Christina Lindberg att lägga ner bandet för att satsa på en karriär som mamma och soloartist.

Grabbarna kunde dock inte bara lägga musiken och instrumenten på hyllan. Frontare och sångare i bandet blir John Martin Bengtsson som innan des bland annat spelat i Sound Express innan. Året efter beslutade sig John Martin att hoppa av ”tåget”. Man väljer att inte ta in någon ersättare för John Martin utan skickar fram Tommy Kjellqvist. Tommy gjorde detta med bravur och satt e en fräsch mogen profil på bandet.

Stensons första sättning
Stensons första sättning

I Mars 2008 bestämmer sig Tommy för att lägga musiken på hyllan efter mer än 20 år och ägna sig mer åt familjen. Som ersättare för Tommy fick man igen mindre än Mats ”Mazze” Karlsson från Chinox orkester.

På skivfronten har man spelat in en massa singlar och släppt 3 full-cd, varav den senaste ”Om vi kunde stoppa tiden” har lovordats av flera dansbandsrecensenter. Michael Nystås känd aktad recent skriver bland annat så här om albumet. ” Resultatet är en av de bästa och mest sympatiska mogna dansbandsplattor jag hört sen Claes Lövgrens Rosor från himlen från 2001. Man fattar omedelbart tycke för Stensons gedigna anslag – ”Om vi kunde stoppa tiden” är förbluffande väl genomförd och saknar i stort sett svaga punkter.”, vilket man får se om ett oerhört gott betyg.

Bandet spelar en fräsch mogendans och har en unik spelglädje som smittar av sig på publiken. En anledning till spelglädjen är just man har lagt sig på en rimlig nivå med antal speljobb. Svängiga bugglåtar avlöser lugna kramvänliga låtar blandat med instrumentala godingar från Anti Johanssons saxofon.

Mats "Mazze" Karlsson är en av sångarna i Stensons

Trots att man är ett deltidsband gör man ändå 85-90 jobb per år. Och sedan man blev med i Nöjeskällans stall har fler och fler för bandet nya dansställen kommit i ni spelkalendern. I början spelade man uteslutande i Skåne, Blekinge, Halland och Södra Småland. Nu har popularitet ökat och således speljobben och man har i år spelar på en rad nya platser Forshaga Folkets Hus i Värmland, Mälarsalen Stockholm, Mölndals Folkets Hus och Dansbandsveckan i Malung. Flera spelningar på bland annat Birka paradise har och kommer att avverkas.

Aktuellt för bandet just nu förutom spelandet är att man kommer slppa ett helt nytt album om några veckor

Vill man ha mer information om detta band kan man surfa in på bandets hemsida www.stensons.se Stensons är ett band som verkligen vet man har internet till och har det mesta man önska på sin hemsida. Ett plus för att det alltid är uppdaterad med bland annat dansbilder, blogg, spelplan och nyheter. Så ska en hemsida skötas.

Publicerad: 2009-11-15 07:49:24

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.