Dansglädje från Vingåker i Degerforsparken

17 aug

Om ni trodde att Vingåker är mest kända för Vingåkers Factory Outlet, Göran Persson och Åke Gren har helt fel. Ortens mest kända personer heter Kent och Miica Holen och driver sedan 199 dansbandet Holens. De far land och rike runt tillsammans med Jerka och Kenneth och bjuder på härlig dansmusik. Denna kväll hade de turnéstopp i fotbollsmetropolen Degerfors. Det blev en trevlig kväll där det i paus stod 1-2 till publiken.

Jag läste i en tråd på nätet för ett tag sedan om en del som tyckte vissa dansband var så enkelsidiga som bara spelade fox och bugg hela kvällen. Då tänkte jaga tt dessa nog aldrig varit ute och dansat till Holens. I Degerfors bjöd bandet på det mesta. Schottis, foxtrot, hambo, vals, Tango, bugg, pariserpolka och stilla vals för att bara nämna några dansstilar de spelade. Den som inte tyckte det var till fylles skall nog inte vara på en dansbana. Allt var perfekt med mina ögon mätt. Och med tanke på alla ovationer från golvet så tror jag de tyckte likadant.

Jag har tidigt skrytigt med att det aldrig regnar i Degerfors när man ställer till med dans och så var det även idag. Inte en enda droppen på hela kvällen. Det är som att någon har kontakt med vädergudarna. En möjlig orsak kan kanske vara att solskenslåtar som Holens böjd på under kvällen. En favorit är faktiskt Kikki Danielssons fina ”Som en sol”

Ja gott folk. Det finns inte så mycket att tillägga om denna fantastiska kväll. Kent, Monica, Jerka och Kenneth hade skapat magi än en gång i Degerforsparken. Tack samtliga inblandade för en fin kväll. Se alla fina dansbilder nedan. Fler finns så klart på danslogen.se

Publicerad: 2017-08-17 20:18:29

admin