Dansglädje med Samzons i Degerforsparken

25 aug

Onsdag är synonymt med dans i Degerforsparken. Och när det kommer så fina orkestrar som Samzons kan man ju inte sitta hemma. När Conny och grabbarna kallar så kommer man. Så enkelt är det. Det har blivit några spelningar med Samzons genom åren. Jag såg dem första gången för 24 år sedan. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland som jag hörde dem. Jag minns att jag fastnade så för deras otroliga musikalitet. Och musikaliteten håller i sig än idag.

Det var flera än mig som styrt kosan hit denna trevliga onsdag. Samzons spelade precis som jag trodde att dom skulle göra. Det var riktigt trevligt mogengodis dom bjöd på, med härliga låtar både instrumentala och med sång. Dubbla saxar är det inte många som har. Det är en fröjd för örat att höra Jerzy Gancarz och Christer Karlsson spela instrumentalt.
Jerazy spelar även Klaviatur och dragspel och Christer trakterar även klarinett, flöjt, och svarar för körsång. Sen har vi så klart Conny på bas och sång. Som trummis denna dag hade man ingen mindre än Stefan Svensson Pousette som annars spelar Icaros. Han sjunger även en del och gör det riktigt bra.

Jag förstår att dom är populära och flitigt anlitade av arrangörer. Inte en enda dålig låt levererade dessa gossar under kvällen. Jag njöt av varenda sekund. Och det gjorde publiken också. Kvällen i Degerfors var så trevlig som det alltid brukar vara. Har ni inte dansat till detta band kan jag varmt rekommendera det. Spelplanen finner du så klart på danslogen.se

Jag tackar bandet för en trevlig kväll tillsammans i Degerfors. Tack även för låten som ni spelade för lilla mamma. ”Du läser mellan radera Carina”. Det är en av henns favoriter. En annan favorit som hon har är ”När drömmarnas tid är förbi”. Men som jag skrev innan så spelade dom inte en enda dålig låt på hela kvällen. Tack för det grabbar!!!

Publicerad: 2017-08-25 21:07:38

admin