Säsongsfinal med Bergmans i Upperudslogen

26 aug

Så har i då kommit fram till sista lördagsdansen för säsongen på Upperudslogen i Molkom. Lite soligt ändå. Det är liksom ett litet avstamp. för att sommaren är över. Även om detta var sista dansen så dansas det lite till på logen. Första söndagen i september håller PRO säsongsfinal med Matz Rogers.

Det det de stiliga grabbarna i Mats Bergmans från Nyköping som stod för musiken denna kväll. Dessa grabbar har spelat på logen i flera år och varit ett givet och säkert kort varje säsong. vädrets makter var på vår sida denna afton vilket kändes betryggande. Allt var som förberett för en given succé. Denna kväll var lite speciell. Vi hade utan den underbara arrangörerna Annette och Marianne med personal blivit ditbjudna på middag innan dansen skulle ta sin början. Jösses vad mycket gott hon gjort i ordning åt oss.
Tusen tusen tack för underbart god mat. Det är så lätt att känna sig välkommen på denna vackra loge.

Eftermiddagen blev det kaffe/läsk med tilltugg. Sedan var det en fröjd att se bilarna en efter en rulla in på parkeringen. En massa husbilar och husvagnar var redan på plats. Detta bådade gott. Kanske var det så att folk tänkte att nu tar vi en sista utedans innan hösten gör sig påmind. Mycket folk var det i alla fall som äntrade grindarna.

Mats Bergmans levererade förstklassig musik som alltid. Det är alltid lika kul att åka ut och dansa till detta band som jag följs sedan 1994. Magnus, Tobbe, Gullmar och Micke sprider alltid en glädje från scenen som smittar av sig på danspubliken. De har verkligen publikkontakten. Många av jag pratade med under kvällen öste berömmelse över grabbarna i Bergmans kapell. Och jag kan avslöja att de kommer tillbaka även säsongen 2018.

Under kvällen passade brorsan och jag på att överraska arrangören Annette och Marianne. Mitt i mellan två låtar tog vi till orda och passade på att arrangörens vägarna tacka all denna fantastiska danspubliks om dansat på logen denna sommar. Jag ställer mig bakom arrangörerna och säger att vi har en fantastisk publiks om kommer och dansar på logen vecka efter vecka. vad vore vi utan er? Vi hade gjort en specialdesignad tavla som Annette fick tillsammans med lite blommor. Marianne fick en specialdesignad kaffemugg. Vi passade även på att säga grattis till Mats Bergmans som i år firar 30 år som turnerande dansband.

Sedan var det åter dags för Mats Bergmans att bjuda på härlig dansmusik ända fram till midnatt. Det kändes lite konstigt när de sista tonerna ebbat ut i natten. Men publiken ville inte att säsongen skulle ta slut. Stående ovationer gjorde att Bergmansgrabbarna fick bjuda på ett extranummer. Efter lite snack med bandet blev det en korv vid kôrvboa innan vi kryssade sakta med säkert hem i natten.

Tack än en gång till Annette och Marianne med personal. Alla andra som arbetat vid Upperudslogen denna sommaren. All underbar danspublik som dyker upp när det arrangeras dans Vad skulle vi utan er? Sist men inte minst tack till samtliga dansband som förgyllt kvällarna vid logen. Utan er vore vi ingenting.

Publicerad: 2017-08-26 21:19:20

admin