Donnez spelade in nyåret i Örebro

20 feb

Efter att i tio års tid haft Drifters inbokade på nyårsafton så hade man i år valt att boka in ett annat band. Det var nämligen det eminenta bandet Donnez som skulle svara för dansmusiken på Brunnsparkens nyårsfirande. Detta är ju ett band som drar väldigt mycket folk. Jag brukar inte skriva ut publiksiffror i vanliga fall men kan berätta att det denna afton kom lite mer än 900 personer till Regnbågen för att fira nyår. Inte så illa. Vi hade förköpt biljetter vilket var en god idé. Då slapp man köa i den ordinarie kassakön samt att man blev insläppt en kvart innan alla andra som inte köpt förköp. En mycket bra idé för att slippa ”korvstoppning” vid garderoben.

Nyårsafton är ju trots allt lite speciellt. Inte vilket danskväll som helst. Och det tror jag att Brunnsparkens med Ewa Neogard tog i beaktning när man valde band. De bokade ju in ett av de band som drar mest folk på landets dansbanor.

Vi hade dagen innan varit i Forshaga på dans. Det var en del folk som man saknade på den dansen. De flesta av dansfolket som jag saknade i på plats i Brunnsparken. Mycket hejande blev det.

Klockan slog 20.00 och det var daga att äntra scenen. Nyårsafton och allt var man ju lite spänd på vad orkestern hittat på för outfit. De hade inte något speciell outfit eller så bara för att det var Nyårsafton. De körde sin vanliga stil med slitna jeans, mönstrad skjorta och skinnjacka. Det är ju Nyårsafton en gång om året så man kanske kunade ha lagt ner sig lite i alla fall. Men som någon sa till mig en gång inte är kläderna som gör bandet utan musiken. Men jag hävdar att det är en kombination. Det var även några dansare som jag tyckte kunnat skippat ”träningsoutfiten” denna afton.

Men det blev en riktigt trevlig kväll med ett Donnez som verkligen var i högform. Det märkets att de taggade till lite extra denna kväll. Sen i hösten har man med sig två nya medlemmar. På trummor finner vi Jonathan Nöjd som kommer från Jontez och på bas finner vi Johan Karlsson som kommer från Stensons. Två duktiga pojkar som smällt in i bandet.

Det är en fröjd att höra bandet lira och blocka ut över detta fullpackade dansgolv med nyårsfirare. Trots att det kan bli en krock lite då och då så är det idel glada leenden på golvet. Lite mycket leenden som det är på scenen. Donnez vet hur man underhåller en publik och showar med stil.

Klockan börjar så sakteliga närma sig tolvslaget och det var dags för bandet att ta en paus. Vi passade på att ta en smarrig fika innan. Goda mackor och lite läsk blev det. Det satt som handen i handsken kan jag säga. Vi hade ju innan vi for hit avnjutit lite mat hemma vid i form av fläskfilé och potatisgratäng.

Innan klockan slog tolv spelades det upp ett inspelat tolvslaget från skansen. När klockan slagit tolv och vi skålat blev det traditionsenligt nationalsången med grabbarna i Donnez. Efter detta klev Sören och Eva upp på scenen för att hålla sitt nyårstal. Vi fick bland annat veta att man arrangerat 124 danser i parken under året vilket gör parken till en av landets mesta dansarrangörer. Dessa danser har lockat över 40 000 besökare. Hon avfärdade även ryktena som spridit sig om att man Brunnsparken kommer upphöra med dans för att stället skall rivas till förmån för bostäder. Det är ett enormt arbete Ewa med personal på Brunnsparken gör för oss som älskar dans och dansband. Vissa veckor arrangerar man tre danskvällar.

Efter tal och skål var det dags för grabbarna att fortsätta spela ända in i kaklet till klockan slog ett. Kul att så många stannade kvar till slutet och gav bandet sådana ovationer. Två extranummer blev det. Inte illla dansstart på 2017. Efter att vi tackat av bandet for vi i sakta mak hemåt Värmland igen. Tack samtliga iblandade för en riktigt trivsam nyårsafton. Om ni undrar varför det inte är några publikbilder i reportaget så beror det på att man har ett fotoförbud mot publikbilder och att speciellt tillstånd krävs. Men njut i alla fall av de trevliga bilderna på Donnez.

Publicerad: 2017-02-20 23:57:07

admin