Drifters spelade in nationaldagen

9 jun
Drifters på plats i Filipstad
Drifters på plats i Filipstad

Filipstad är i stort sett bäst i Sverige på att fira nationaldagen. Man börjar redan dagen innan med natioaldagsvaka med dans. Många är dom dansband som stått på torget i Filipstad. Jag minns 1993 då jag första gången besökte Torget där Christina Lindbergs orkester svarade för dansmusiken. Då var det en scenvagn som man uppträdde på. Nu för några år sedan har man på torget byggt en stor härlig permanent scen kallas ”Barillascenen”.

I år var det Drifters. Med härliga Erica Sjöström som skulle svara för dansmusiken. Filipstad är en sådan enormt trevlig stad att vandra runt i så vi tog oss dit lite tidigare. Det är något slags lugn som vilar över Ferlinstaden. Innan dansen tog sin början han vi med ett litet besök på ”Torggrillen”. Där avnjöt vi en god pizza.

Fina Erica Sjöström
Fina Erica Sjöström

Strax innan 21.00 blev orkestern intervjuade av Hans Nordlund från Filipstadsföretagen i samverkan som var arrangör för danskvällen. Det hade samlats lite folk från start för att dansa till Drifters. Efter en dryg halvtimme var det fullt av folk på torget som antingen var uppe på golvet och dansade, satt på en parkbänk och bara lyssnade eller satt i öltältet.

Vädergudarna var på våran sida denna kväll. Inget regn så långt ögat kunde nå. Erica strålade i kapp med solen som stod högt på himlen. Det roliga med denna kväll var att det var blandad publik både på och utanför dansbanan.

Jag är ingen van dansare eller så men tyckte att dansgolvet var ganska okay. Även om man kanske hade önskat sig något annat underlag än ”trätrall”. Men det dansades från första till sista dans. Man hade tidigare spridit ut vax eller något annat på golvet. Det såg ut som stora saltflingor.

Danspublik på torget Filipstad
Danspublik på torget Filipstad

Alla som var på torget verkade trivas. Jag såg inte till något stök någonstans i närheten av dansen denna kväll och jag hoppas att både polisen och vakter hade en lugn kväll.
Erica och hennes grabbar var som vanligt på toppenhumör och levererade som vanligt förstklassig dansmusik. Man blir glad av dansmusik och framför allt Drifters och Erica Sjöström. Det är verkligen positiv medicin.

När orkestern tog paus blev vi lite sugna på fika. Som tur är hade ”Kaffe-huset” extraöppet denna kväll så där slank vi in för lite kaffe, dricka och bullar. Smakade mycket gott. Skönt att även få lite värme då temperaturen ute hade sjunkit lite.

Drifters i Filipstad
Drifters i Filipstad

Dansen varade fram till kl 01.00 Då kunde broder och jag summera en jättetrevlig danskväll i protokollet. Vi tacklade Erica och grabbarna för att syra hemåt. Vi fick besök på vägen av ett rådjur men det löste sig fint. Då vi inte höll speciellt hög fart kunde rådjuret hoppa åt sidan ner i diket igen.

Broder och jag satt och pratade lite på dansen i bilen. Det är alltid lika kul att vara på denna dans i Filipstad. Man längtar tillbaka till nästa år. Men det blir en dans till på torget i år. 24 juli kommer Wizex att spela upp till dans under Filibjurveckan. Missa inte detta.

Anton, Bussen och jag
Anton, Bussen och jag
Jag och Erica Sjöström
Jag och Erica Sjöström
Publicerad: 2013-06-09 19:24:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.