En dagstur till Östergötland

12 aug

Denna dag blev det en tur till Östergötland där vi han med besök på Brunneby Musteri, Borensberg, Skänninge och Vadstena i nämnd ordning. Men vi stannade för lite medhavd fika innan Laxå innan vi for vidare. När vi närmade oss Motala fick GPS:sen i mobilen arbeta lite. Så var vi till slut framme vid Brunneby Musteri. Detta är ett litet familjeföretag som i mer än sjuttio år förädlat bär och frukt. De har genom åren ständigt ökat och blivit vad det idag är. Och efter en brand så invigdes det nya musteriet och gårdsbutiken 2004. Där de finns idag, har den en fin gårdsbutik men även restaurang samt en gammal kyrka att besöka. Det blev lite inköp av saft, must, bröd, ostar och sylt.

Tog lite bilder innan vi styrde vidare på vägen. Vi färdades genom en väldigt fin natur. Tanken slog mig vad vackert vårt land Sverige är. Vi rullade fram förbi fina ängar och åkrar. Sedan åkte vi in till Borensberg för att äta mat och samtidigt strosa runt och se oss om. Och Borensberg visade sig vara en väldigt fin tätort. Vi gick till gästgiveriet och åt lunch. Det var riktigt god mat som vi åt. Snitzel med potatis,sås och grönsaker. Full pott.

Efter maten gick vi runt i Borensberg och såg oss om. Blev besök på ett loppis med. När vi kände oss klara så rullade vi vidare mot Skänninge som är en tätort norr om Mjölby. Där har de varje år en riktigt stor marknad som jag faktiskt besökt en gång. Men på grund av coronan var det inställt i år. Men vi passade på att fika i Skänninge på ett jättemysigt café som vi fann. Sjölingårdens kaffestuga heter det. Passade även på att besöka en skivbutik i Skänninge det blev några skivor med hem.

Sedan så bestämde vi oss för att åka till Vadstena och promenera runt lite innan vi skulle rulla och åka hemåt. Vadstena levererade verkligen. Ett riktigt fint väder soligt och varmt. Köpte oss en glass med innan vi kände oss nöjda och började rulla hemåt mot Värmland. Det blev en väldigt fin dagstur.

Publicerad: 2020-08-12 18:07:06

admin