En kulturell dagstur till Arvika

11 aug

Den 27 juni for jag och brorsan på en dagstur till Arvika. Målet biblioteket där min vän Liselotte Sivertsen Carlson hade sin utställning. Tanken var att från början åka tåg dit upp, Men då brorsan var lite väl tidsoptimist blev det bil i stället för tåget som jag såg fram emot. Men det funkade det med. På väg till Arvika blev det ett stopp i den lila orten Högboda. Första besökte i Arvika blev som sagt biblioteket och den fina konstutställningen. Jösses vad duktig hon är Liselotte. Hon är inte bara duktig på att nåla. Hon är även duktig på sax och sång. Hon är ju även dansbandsmusiker. Har varit med i band som Manfreds, Johnny Sandins, Roger Lööfs, och Perry band för att nämna några band.

Har man med sig brorsan så blir det så klart lite fika. Detta intogs så klart på Nordells, ett anrikt konditori beläget vid torget, mitt i centrala Arvika. Mycket goda bakverk och gott kaffe även om jag tog mig en läsk där. Men det sägs även vara tack vare det goda kaffet som Nordells är med i White Guide, den rikstäckande caféguiden. Det smakade underbart.

Lunchen intogs på Kolgrillen i Arvika. En restaurang jag besökt tidigare och som jag gillar. Det hela artade sig till en härlig varm dag i Arvika. Det blev lite shopping med. Nedan bjuder jag på lite bilder vi tog denna dagen.Håll till godo.

Publicerad: 2020-08-11 18:05:19

admin