En danskväll med dragspel vid Norrgården

8 aug

Här kommer det lite bilder från en danskväll på Kristinehamns Hembygdsgård. Orkestern som bjöd på fin mus8ik var Kristinehamns Dragspelsklubb. En varm och härlig kväll blev det. Den stora fråga man dock kunde ställa sig var ”vart var allt dansfolk?” Det är så trist när hembygdsföreningen bjuder till och arrangerar fina danskvällar och så dyker publiken inte upp. Man kan ju undra vad som är fel? Vi som var där hade i alla fall en riktigt trevlig kväll med varierad dansmusik. En härlig danskväll med en härlig blandning av foxtrot, bugg och gammaldans. Gott fika i serveringen. Bra dansgolv.

Kristinehamns Dragspelsklubb är en förening som funnits sen tidigt 70-tal. I slutet av 60-talet började dragspelsfolket arbetet med att bilda dragspelsklubbar runt om i landet. Den 17:e oktober1970 återfanns i Nya Kristinehamns-Posten en liten notis där ortens dragspelare kallades till ABF:s lokaler på Väster långgatan den 20:e samma månad för ett dryfta möjligheten och om intresse fanns för bildandet av en dragspelsklubb. I början fanns det ingen direkt utsedd ledare. Det kom fler och fler som önskade bli medlemmar och torsdagen den 14 januari 1971 bildades styrelse. Första spelningen var den 5 februari samma år på restaurang Kavaljeren åt samlarklubben Asken för ett arvode på 200:- Sedan dess har det blivit massor av spelningar för föreningen.
De spelar upp till både dans underhållning och allsångskvällar.

Som avslutning vill jag tacka alla som kom och förgyllde denna kväll. Tack till dragspelsklubben och hembygdsföreningen för fina danskvällar på logen.

Publicerad: 2022-08-08 23:50:00

admin