Cedrix vikarierade i vackra Degerforsparken

9 aug

Onsdagsdans i Degerfors igen. Denna gång var det dans till Cedrix som fick hoppa in för orkestern Nattsudd som fått förhinder. Kent och Maria är det som i vanlig ordning utgör duon Cedrix. Mycket folk var det som samlats denna onsdag för att slå en sula på parketten i vackra Degerforsparken. Denna onsdag var vädret lite svalare än förra onsdagen.

Kent och Maria spelar synnerligen oerhört dansanta låtar. Den ena goa dansmelodin avlöser den andra. Dessutom blandar de upp det med en hel del blås också. Bandet startade som enmansband den 7 augusti 1997. Den 18 maj 2001 kom Maria med. I mitt tycke en oerhört duktig och kompetent sångerska som har en väldigt behaglig röst att lyssna på. Och det var flera med mig som tycker lika dant. Flera personer jag dansade med i parken lovordade Cedrix.

Detta var den 11:e danskvällen av 17. Så än finns det många chanser att komma till vackra Degerforsparken för en sväng om på onsdagarna. Dansen startar kl 18.00 och håller på fram till 21.30
Gott fika finns att köpa i cafét och även korv med bröd efter dansens slut. Precis som det skall vara i en äkta folkpark. Anita och gänget i Degerforsparken bjuder alltid på välspelande orkestrar och en otroligt härlig stämning. Det är nästa som om vi är en enda stor familj vi som dansar där på onsdagarna.

Till sist är det så dags för Cedrix att spela upp till aftonens sista dans. Jag passar på att köpa några skivor med Cedrix. Det är trevligt med band som fortfarande spelar in fysiska cd-skivor och har med sig ut till försäljning. Efter lite snack med orkestern över en korv med bröd var det så dags att ställa kosan hemåt. Tack samtliga inblandade för en riktig trevlig kväll.

Publicerad: 2022-08-09 00:14:16

admin