En intim konsert med Jenny och Niklas på Cinderella

2 jan

En fredagskväll på Vining Line hölls det en intim konsert med Jenny och Niklas kända från dansbandet Jenny Saléns.

Jenny började sin karriär i bandet Beverliz från Säffle för att sedan gå vidare till Weekends från Vänersborg. Sedan blev hon sångerska i Sannex. Niclas har tidigare spelat med Thor Silwéns och Tonight båda från Torup samt Jagborns från Falkenberg
för att sedan bli medlem i Sannex.

2003 startade Jenny och Niklas ett eget band tillsammans under namnet Jenny Saléns.
Bandet hade flera albumframgångar på Sverigetopplistan och många andra tipplisor för dansmusik. Saxofonisten Niklas Adamsson blev ”Årets blåsare” på Guldklavengalan 2007. Samma år blev han utsedd till ”Årets kulturpristagare” i Hylte kommun. Den 5 januari 2008 släpptes livealbumet ”Vår egen bröllopsdag”, med 15 låtar spelade under en danskväll på Mälarsalen i Stockholm. Bandet deltog i Dansbandskampen 2008.

Jenny har nominerats till Guldklaven som ”Årets sångerska” 2005, 2009, och 2013 då hon vann. Hon kom 2:a i tävlingen om ”Sveriges sexigaste dansbandssångerska 2008”. 2012 släpptes bandet första studioinspelade fulla-bum sin fick titeln Nu bubblar blodet.
Året efter släpptes uppföljaren ”Mot nya mål”. 2015 kom album nummer tre ”För alltid” där Jenny bland annat sjunger duett med Kjetil Granlie från Streaplers. 2016 meddelar bandet att man lägger ner bandet.

Men man kan ju inte sluta helt med musik utan Jenny och Niklas valde att gå vidare och spela som duo under namnet Jenny & Niklas på deltid. Båda har civila jobb idag. Men lite då och då packar de instrumenten och far ut för att glädja folk med sin underbara musik. Ett av ställena som de återkommer till lite då och då är Bottega Prosecco Bar på VingLine Cinderella. Här ger de intima konserter som de kallar det. Och med intima konserter mera närheten till publiken. Och nog kommer det nära publiken i vinbaren.

Det var några år sedan jag såg Jenny och Niklas så det blev verkligen ett kärt återseende. Jag hade hållit detta hemligt för att det skulle bli en överraskning. Och jösses vad glada de var att se mig. Och jag kan säga att det var ömsesidigt.

Jenny och Niklas bjöd på en mycket härlig mix av låtar från deras stora repertoar. Det blev både låtar från tiden då de spelade i Jenny Saléns och andra låtar som kanske inte nödvändigtvis nu behöver vara dansanta. Det blev en salig blandning av jazz, dansband, ocyntry, och visa. Det var fullsatt i vinbaren och att uppbringa en stol var svårt. De märks att de fortfarande är mycket populära. Mycket applåder mellan låtarna. Jenny och Niklas lotsar publiken mellan låtarna med mycket varmt och hjärtligt mellansnack. Det blev även en och annan önskelåt från publiken.

Jenny sjunger och spelar dragspel. Niklas spelar akustisk gitarr och sax till publikens stora förtjusning. När man hör denna kompetenta duo så förstår man att de har guldklavar hemma. Det låter mycket bra om dem. ”Sakta vi går genom stan”, ”Topparrock”, ”Blue eyes crying in the rain” är några av låtarna som de framför. Publiken är på topp, klappar och sjunger med i flera låtar som de känner igen. Deras framträdande startade klockan elva på kvällen och varande än fram till halv tre. Men publiken visade inga tecken på att vilja gå och lägga sig. Massiva applåder och stående ovationer gjorde att de fick bjuda på två extranummer. Hade jag fått bestämma hade de gärna fått göra en timmes program på tillbakavägen med lite skärgårdsvisor.

Jag till slutligen tacka Jenny och Niklas för en underbart trevlig musikslisk kryssning. Hoppas det inte dröjer lika länge tills vi ses igen.

Publicerad: 2019-01-02 00:42:17

admin