Traditionsenlig avslutning med Holens

31 dec

Det blev en mycket lyckad säsongsavslutning på årets danser i Storfors Kulturhus. Publiktillströmningen var mycket god och stämningen på topp. Vad mer kan man begära? Juldekorationerna lyste så fint när vi körde längs Djupadalsgatan på väg mot Kulturhuset där Korpen Karlskoga har sina danser.

Orkestern med Kent, Monica, Kenneth och Conny var på ett strålande humör. Och publiken verkade vara lika taggade som orkestern att bjuda upp till säsongens sista dans i Storfors.

Då det var säsongsfinal så hade broder och jag lagt ner oss lite extra med kläderna denna afton. Vi hade skjorta och fluga på oss. Oj, oj vad stiliga ni är utbrast Sven och Kerstin i kör när vi steg in genom dörren. Vi hälsade glatt på ett par dansgäster ja det var många som kommenterade våra kläder.

Holens gjorde som vanligt ingen missnöjd. Mycket härliga låtar som resulterade i många goa applåder mellan danserna. Hörde en och annan ny låt också på repan. Sånt uppskattas. Denna kväll var även en av trummisen Connys sista spelningar med bandet. Han har varit vikarie i bandet sen i våras. Till våren är Holens startar upp igen gör dom det som trio.

Sven, Kerstin och Olle från Korpen Karlskoga gör ett enormt jobb med danserna i Storfors. De anordnar ett 30-tal danser per år, och gör allt för att både danspublik och orkestrar skall trivas här i Storfors. Nu hade Rigmor och Hans anlänt också. Hon och hennes man hade drivit en insamling till arrangörerna. De steg upp på scenen för att tacka Sven, Kerstin och Olle från dansare. Sven såg märkbart tagen och rörd med glad ut då han tackade publiken och alla som hjälper till. Brorsan steg även han fram och tackade också från oss och delade ut julklappar. Även de duktiga musikanterna i Holens fick fina julklappar.

Så var dansen i gång efter uppvaktningen. Lite snabbare tongångar blev det följt av lite saxofon av Monica. Jag drömmer om en man sjunger Moncica och Kent hoppas så klart att det är om honom hon sjunger. Om så är fallet får vi nog aldrig reda på. Men vi kan ju alltid hoppas på att så är fallet.

Så var vi till slut framme vid aftonens sista dans. Holens ville tacka alla för denna kväll och säsong och önska er alla en God jul och ett Gott nytt år. Det blev lugnt som sig bör. Crazy tar vi först sedan rundar Monika av med I varje andetag. När så sista dansen var spelad så drog orkestern i gång med ringdans med Rigmor i spetsen. Det blev en festlig och fin avslutning denna kvällen. Alla var så nöjda. Vi fick också varsin julklapp av Holens. Stort tack för att ni finns och allt ni bjuder på.
Vi tackade för oss och rullade sakta hemåt. Tack än en gång Sven, Kerstin och Olle för denna fina säsong.

Bjuder er som vanligt en drös bilder från kvällen. Fler dansbilder finner du på danslogen.se

Publicerad: 2018-12-31 22:48:31

admin