Engdhals spred dansglädje på Upperudslogen

10 aug

Så var det då dags för ännu en danskväll på Upperudslogen i Molkom- Det blir lite långt mellan kvällarna men det beror helt enkelt å att de förra kvällen med Matz Bladhs hastigt blev inställd på grund av sjukdom i orkestern. Inget man kan göra åt. Bar att bita i det sura äpplet och acceptera att så var fallet. Styrelsen valde att ställa in dansen helt. Så då var det bara att ställa om och lägga krutet på denna danskväll i stället.

Engdahls är ett av Sveriges idag populäraste och bland de mest engagerade dansband. Det malmöbaserade bandet har gjort något av en raketkarriär då de på några år gått från att vara okända nykomlingar till att idag tillhöra ett av de mest bokade dansbanden. Engdahls har gett ut två fysiska album och ett stort antal singlar digitalt. Bandet består av Fredrik Engdahl: Gitarr och& Sång, Lars Göran ”Gas” Petersson: trummor och Sång, Staffan Ekström: bas, Saxofon och Sång samt sist men inte minst Ronny Palm: Klaviatur och Dragspel.

Vi drog i väg mot logen runt fem snåret efter att ha kikat på fotboll mellan Norrköping och Degerfors. Vädret visade sig från sin bästa sida. Lite sol och lagom varmt för logdans med andra ord. Hos Anette på Upperudslogen känner man sig alltid välkommen. Här bullras det upp med mat och gott fika för orkestrarna. Här får de fika när de anländer. Lite senare på kvällen blir det middag. I pausen bjuds det på otroligt goda smörgåsar. Så det finns ingen risk att man som musiker åker härifrån hungriga.

Så slog klockan 20.00 och Engdahls stampade in till aftonens första dans. Det märks tydligt att bandet är måna om sin publik. Redan efter första dansen frågar de om ljudet är behagligt. Det är inte många band som gör så. Stor tumme upp på den Engdahls. Många dansare var på plats från start och fler dök upp efter hand. Den ena goa dansmelodin avlöste den andra. Jag vågar påstå att de inte spelade en enda dålig låt på hela kvällen. Det var en väldigt härlig mix me3llan låtar med sång och instrumentala godingar framförda på både sax och gitarr.

det märktes att publiken gillade de som de hörde och dansade efter. Mycket applåder underkvällen och idel glada leenden från både dansgolvet och scenen. Precis som det skall vara en kväll då allt bara stämmer. Det är sådana här kvällar man aldrig önskar skall ta slut. Det är sådana här kvällar som man tar med sig och minns tillbaka på när höstrusket gör sig påmint.
Om du läst ända hit så förstår du nog hur fantastiskt trevlig kvällen med Engdahls blev. Vill tacka alla som bidrog till kvällen. Ingen nämnd ingen glömd. Vi ses igen den 27 augusti igen. Då är det säsongsfinal på logen med självaste Holidays på scenen.

Publicerad: 2022-08-10 13:14:34

admin