Fastingen dag 1

27 maj

Hejsan!
Sista legen i Maj är det alltid fastingenfestivalen i Kristinehamn. det är en folkfest i dagarna tre då köpmän och Lions, Krut med flera arrangerar diverse olika arrangemang. Det är musikevenemang, tivoli, teateruppvisningar, dans, marknader, andra typer av jippon på stan plus butikerna erbjudanden.

Den första dagen avlöpte fint. Det var invigning och tal av Fastingsgeneralen och kommunalrådet Åke Törnesjö.
Efter det var det dags att presentera fastingsflickorna. Fastingsflickorna är ett gäng tjejer som på ett sätt tävlar om att bli representant för Kristinehamn eller vad man nu skall säga. Jag har aldrig begripit mig på vad det innebär att bli ”årets fastingsflicka”. Sen går dessa flickor runt på stan och delar ut röstsedlar. Sen kan man vinna resor m,m om man lyckas rösta på så kallat ”rätt flicka”.

Efter att dessa flickor pressenterats var det så dags för Harsprånget som då är en löpartävling stan runt. Man springer runt en snitslad bana stan runt. den arrangeras av IFK Kristinehamn. det r många företag och andra föreningar som ställer upp och springer.
Innan denna tävling har man sedan några år tillbaka kaninjoggen som är samma typ av tävling bara att där springer man inte lika långt som de som springer Harsprånget.

Publicerad: 2004-05-27 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.