Fastingen i Kristinehamn – Lördagen

31 maj

fastingen1533

Lördagen vjöd direkt inte på något skönhetsväder. Regnet hängde i luften och studntals kom det ner några droppar från himlen. Jag började dagen med att besöka Matmarknaden i kvarteret Vågen. På matmarknaden säljs lokalproducerad mat och dryck, delikatesser från medelhavet och ekologiska matvaror. Marknaden hålls alltid sista lördagen varje månad från januari till november. Själv inhandlade jag lite ostkaka och kalvdans från företaget ”Mor Carins Ostkaka” som har sina rötter i Ölme.

Vid lunchtid var det tänkt att Kristinehamns Dragspelsklubb skulle underhålla från scenen utomhus. Tyvärr såg jag inte till någon scen. Jag tänkte först att det kanske blivit inställt på grund av regnet. Men sen visade sig att man flyttat in evenemanget till Vintergatans Köpcentrum. Så utanför Coop hade dragspelarna roddat upp. Det blev en härlig timme med diverse dragspelslåtar.

När dragspelsklubben var färdiga gick broder och jag på vernisage. Utställningen heter ”Steel is real” och ppågår fram tills den 12 juni. Här möts industri och konst på ett fantastiskt sätt. Elever vid Industritekniska programmet på Presterudsgymnasiet fick en förfrågan att ställa ut några alster i samband med jubileet av Picassoskulpturen. Efter lite tvekan skapade eleverna både verk inspirerade av Picasso men även egna.

Efter detta for vi hem för att äta lite mat och sedan bege oss till Sannavallen för att se lite fotboll.

Här följer bågra bilder från lördagen.

fastingen1520

fastingen1519

fastingen1528

fastingen1527

fastingen1529

fastingen1530

fastingen1531

Publicerad: 2015-05-31 23:44:58

admin