Recension: Sten & Stanley – Då kommer minnena

11 aug

Sten & Stanley - Då kommer minnena

STEN & STANLEY
Betyg: 3
Skivbolag: Scranta
Antal låtar: 13

”Kanonerna från Bofors” firar 2012 50 år som dansband. Det är inte många som kan leva upp till det. Sten och Ebbe Nilsson har alltid varit grundstommen i bandet. På senare tid har man även fått med Alexander Nilsson i bandet. Och det är denna trion som förgyller omslaget till bandets nya album ”Då kommer minnena”.

Numera gör bandet inte så många spelningar som dansband men ligger inte på latsidan ändå Sten och Ebbe är ute mycket på egna jobb och underhåller på diverse festivaler, allsånger och båtspelningar.

”Nu kommer minnena” är en låt som sätter sig direkt efter några få lyssningar. Och visst är det minnen man satsat på när det gäller nya plattan. Men i stället för att tjata ut egna hits har man valt andras hitlåtar. Här återfinner vi ”Lyckliga gatan”, ”Sommaren är kort” med sång av Alexander Nilsson, ”Midnight Special” , ”Tror du att jag förlorad är” och ”Torparvisa” med Hasse Andersson som gästartist som sjunger på skånska. Bland dom få nya låtarna som finns med är det ”Sjöman Per” som är bäst.

Det låter som vanligt tryggt och säkert om bandet men jag hade gärna sett lite fler nya låtar. Ska man göra covers skall man välja med omsrog och det känns lite som om man hade kunnat tagit lite mer tid sig att välja för att göra plattan lite mer personlig. Men att Sten Nilsson har en bra röst kan ingen ta ifrån honom.

Publicerad: 2011-08-11 13:35:19

admin