Recension: Holens – Tända ett ljus

13 aug
Holens  - Tända ett ljus
Holens - Tända ett ljus

HOLENS – TÄNDA LJUS
Betyg: 4
Skivbolag: Holens
Antal låtar: 12

Holens med Vingåker som utgångsort har funnits sen 1999. Man spelar ofta på motions och trivseldanser där man är mycket populära. Även om spelar lite i skuggan av dom stora sörmländska banden Mats Bergmans och Jontez. Nu har man släppt sin debut-CD, som innehåller en blandning av gammalt och nytt låtmaterial. Bandet består av Monica Holen: Gitarr, saxofon och sång, Kent Holen; Bas, gitarr och sång, Roger: Klaviatur och dragspel samt Jerker Anderssonn: Trummor, också ståfela, gitarr, Elbas och sång.

Som producent för skivan står Linus Lindholm som sjunger i Mats Bergmans Orkester. Det är just nämnda Lindholm som står bakom titelspåret ”Tända ett ljus”. En mycket fin låt som mycket väl kan bli Holens signaturmelodi. En annan nyskriven stark låt är ”Du trodde det var kärlek” signerad Ulf Bergman, Monika Holen och Linus Lindholm

Man delar friskt på sånginsatserna på skivan vilket ger variation.
Jag hoppas och tror att denna platta kommer öppna nya dörrar och att dom får komma ut på ännu fler ställen.
På det stora hela en trevlig skiva som det låter bra om. Dock hade man kunnat skippat Jigs gamla klassiker ”Hallå du gamle indian”. Men eftersom det övriga materialet på skivan är såpass starkt är dom nästan förlåtna för Indianen. Bra gjort Holens!

Publicerad: 2011-08-13 13:38:32

admin