Finansgrisen – Thespis nyårsrevy 2010

31 jan

100130_finansgrisen
I lördags var jag på årets nyårsrevy med jobbet. Den absolut sista föreställningen för i år. Den med det ”lilla extra”. Den som alltid brukar innehålla lite överraskningar.

Det hela började med lite ”förfest” hemma hos Katarina där jag landade strax efter 17.30 Mycket trevligt. 20 minuter innan revystart drog vi oss mot Christinateatern. Sista förställningen är lite speciell och därför var det således utsålt. Kul!!! Vi på jobbet har varit sponsorer till revyn. Vi har bland annat fixat lite dekor, Tobbe på mitt jobb har varit där och snickrat en del. Själv har jag tillsammans med tjejerna på jobbet bidragit med tryck till deras revygängets kläder som dom har på sig när dom har övat och runtomkring personalen har haft dessa på sig.

Det man såg fram emot lite extra var att se Joakim Bergkvists nummer ”Rolandz buggkurs”. Jag visste inte alls att Jocke hade dessa talanger. Det uppenbarade sig i höstas på Ålands hav. Jocke ”utmanade” mig på lite karaoke. Jag visste inte då att han var ”kung” på att sjunga så lilla jag ställde upp. Och att sedan se och höra vad han åstadkom i revyn var glädjande. Men jag tvivlar lite på att det är första gången som han gör detta. Jag bjuder här på en bild på Joakim Bergkvist som Roland Jäverup. Bilden är lånad av Julia Styrud.

Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud
Joakim Bergkvist som Roland Jäverup Foto: Julia Styrud

På det stora hela var det en toppenbra revy där dom på ett mycket proffsigt sätt återspeglat det som hänt i vår kommun 2009. Jag vill rikta ett stort tack till alla politiker i stan. Utan era snedsteg och skandaler hade vi inte kanske fått en så rolig revy. De flesta i revyn är ju ”amatörskådisar” och med det i tanken gör dom det mycket bra.

En person till som bör uppmärksammas är Lena Hultin som inte verkar vara rädd för någonting när hon tar sig ann sina nummer. Sen att hon gratis har en medfödd Hagfôrsdialekt gör ju inte det hela mindre roligt.Stort plus till dig. Christer Andersson som i år gör sin 33:e revy bör också nämnas. En riktig veteran med andra ord. Genomgåemnde har man mycket duktiga sångare som man gett stort utrymme. Bland andra Therese Andersson och Jocke Bergkvist.

Man får även se gamla bekanta som Christer Anderssons Ölmegubbe och Jannis Kavouras städtant Evelyn. Kort sagt så är det en vy som jag starkt rekomenderar. Men tyvärr var det ju sista chansen att se den. Men för er som missat den tror jag att Kristinehamns Lokal-TV kommer att visa den i etapper.

Publicerad: 2010-01-31 16:05:30

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.