Firefox eller Internet Explorer?

13 jan

I bland funkar inte datorer och så som man vill. Men oftast gör dom det och då är man ju naturligtvis nöjd. Jag surfar alltid med Internet Explorer som webbläsare, men fick för mig att ladda ner Mozilla Firefox. Varför det+ Jo jag har gjort om min onlinecv efter WAI Standard och skulle “bara” testa hur den såg ut i Firefox. Så att den ser lika bra ut i båda webbläsarna. Och det gjorde den.

Nu har Firefox vid ett flertal gånger bevisat sig vara bättre än Internet Explorer. Jag kan ta några exempel. Jag skulle sett filmklipp på SVT. I IE så ville inte klippet starta. Jag försökte startat det med Windows Media Player men det funkade inte, Sen efter otaliga försök att starta med Real Player gav ag upp. Någon dag senare tänkte jag testa med Firefox. Och se där, Där fick jag upp en fråga om vilken av mina installerade mediaspelare jag ville använda. Jag valde Real Player och allt funkade.

Ett situation inträffade här i går, Fick en bild via mailen som inte funkade att öppna med IE 6.0 det var “bara” ett krys där bilden skulle vara. Även här testade jag med Firefox som då gav mig meddelandet att filen var trasig och att bilden ej kunde öppnas. Åter igen att Firefox har överraskat mig och get mig en vink om att ändra standardwebbläsare. Men man är ju så van att klicka på det blåa E för att starta internet. Så trots detta fortsätter jag surfa med IE6.0, även om jag kanske borde byta.

Publicerad: 2006-01-13 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.