Fotboll och cykelns dag

17 jun

Publiken vid Cykelns dag
Publiken vid Cykelns dag

Cykelns dag är et återkommande evenemang i Kristinehamn. Där uppmanas alla att ha sin fina cykel och cykla ut till Picassoudden för lite trevlig underhållning. I år hade man en timmes underhållning i skärgården med Hasse Andersson. Förr har man haft mer än en artist och kryddat det hela med lokala förmågor.

Hasse Andersson
Hasse Andersson

Att man dragit mer på aktiviteterna vid udden i år kanske berodde det på att man på före detta Presterudsvallen (numera Herrgårdscampingen) arrangerade mässan Fritid 2012 och kvällen till ära skulle visa Sveriges match i fotboll.

Hasse Andersson är ju en institution inom svenskt musikliv. På udden under den dryga timman att uppträdde så sammanfattande han sin karriär från dåtid till nutid. Mellan låtarna bjöd han på trevliga anekdoter från sin karriär och livet som farfar.

Jag och Hasse Andersson
Jag och Hasse Andersson

Jag har flera favoriter med Hasse som jag gillar. ”Skomakare Anton” är en och ”Dans på Vejby ängar” och naturligtvis Måsen. Det är något visst med Skånska.

Fikade på några goda smörgåsar som min snälla broder jade gjort. Detta fick fint ner tillsammans med festis cactus lime. Vädrets makter var på vår sida denna dagen och det var riktigt varmt och mysigt.

Bjuder er nedan på låten ”Måsen”

Efter Hasses uppträdande tog vi och begav oss bort till mässområdet där det skulle vankas fotboll på storbilds-tv mellan Sverige och England. När detta skrivs vet vi ju redan tyvärr hur det gick. Sagan fick ett snabbt slut. Lite surt denna kvällen var att kortläsaren för att betala i öltältet inte ville fungera. Så det blev att kika på matchen utan käk och dricka.

Jag på fotboll. Hejja Sväjje!!!
Jag på fotboll. Hejja Sväjje!!!
Många ville se Sveriges match
Många ville se Sveriges match

Men detta tog vi igen genom att efter matchen åka till Mc Donalds för lite kvällsmat. Om man bortser från hur det såg ut på restaurangen så var det gött käk. Satt och funderade lite på om man på kvällstid inte plockar skräp från bord och golv. Nåväl. Mätt blev jag i alla fall.

Jag på Mc Donald´s
Jag på Mc Donald´s
Publicerad: 2012-06-17 21:41:50

admin