Garphyttan och fotboll i Örebro

18 jun
Fritidsmässan 2012
Fritidsmässan 2012

Mare Mare, vad gör man med en söndag morgon. Ja så sjöng ju gruppen Gemini med Anders Glennmark i spetsen. Och vad gör man en söndag morgon i Kristinehamn. Själv denna söndag tog jag mig till fritidsmässan för att sälja lite billotter för IFK Ölmes räkning. Det är rätt kul att stå på mässor och träffa folk att prata med. Farligheterna denna dag var Lindströms Handel som stod en bit bort och grillade. Dom kom fram och bjöd på farligt goda Mozarella sticks. Mums!!!

Efter några timmar packade jag ihop verksamheten och begav mig tillsammans med brorsan till Örebro för att se på fotboll mellan IFK Ölme och Örebro SK Söder.

Lannafors Handel
Lannafors Handel

Eftersom vi hade gott om tid så tog vi en sväng förbi Lannafors och Garphyttan. Garphyttan är ett brukssamhälle norr om Örebro kommun med cirka 2 000 invånare. Samhället ligger cirka 12 kilometer väster om Örebro centrum, vid foten av Kilsbergen. Samhället är uppbyggt kring Garphytte Bruk.

Blandade bilder från Garphyttan
Blandade bilder från Garphyttan

Vårt mål var att hitta deras Folkpark. Efter en hel del snurrande hit och dit så höll vi på att ge upp. Men jag kom på idén att fråga på ortens lanthandel. Dom bör ju veta. Så klart dom visste. Fem minuter senare var bilen parkerad och två glada herrar stövlade in parken där man förberedde för ett barnkalas. Vi fick oss en pratstund med en i kille i parkens styrelse som berättade lite om parken. Tack för det.

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Garphyttans Folkets Park
Garphyttans Folkets Park

Nu hade tiden runnit från oss lite. Vi var tvungna att sätta rejäl fart mot Örebro och Behrn Arena där vi trodde att matchen skulle spelas. Men när vi kom dit lirade ett annat lag. Man spelade tydligen inte sina matcher på Behrn Arena längre utan på Ekängs IP på Ladugårdsängen i Örebro. Så det var bara att hoppa i bilen och bege sig dit.

Matchbilder Örebro SK Söder - IFK Ölme
Matchbilder Örebro SK Söder – IFK Ölme

Anlände 10 minuter efter matchstart och fick veta att vårt kära IFK Ölme redan hunnit med att göra två mål. Det skulle visa sig att man skulle göra 4 mål till på de resterande 80 minuterarna. Sammanfattningsvis blev det en tämligen komfortabel och enkel seger. Det är en fröjd att se grabbarna producera mål. Det är bra för målskillnaden om inte annat.

God Pizza vid Brunnsparken
God Pizza vid Brunnsparken

Segern firade broder och jag på Restaurang Parken som ligger vid Adolfsberg vid Brunnsparken. Han åt en kebabtallrik och jag en pizza med hjortstek, gorgonzola och ruckolasallad. Det var en ovanlig pizza men riktigt god sådan. Denna restaurang kan jag varmt rekommendera för er om ni är i krokarna någon gång.

Mätta och belåtna styrde vi sedan bilen hemåt för nya upptåg.

Publicerad: 2012-06-18 05:46:53

admin