Traditionsenlig skivmässa i Hova

18 jun

Denna dag hade vi destinationen Hova på tapeten. Hova tänker ni? Vad är det? Hova är en tätort i Gullspångs kommun, cirka 20 km norr om Töreboda och 30 km nordost om Mariestad. Den genomfars av E20 som dundrar rakt genom orten. Hova är känt för den årliga riddarveckan, med Nordens största dagliga riddarkortege och tornerspel. Men här arrangeras det även en stor skivmässa alltid veckan innan midsommar.

Ungefär halv tio rullade vi väg från Kristinehamn. På radion lyssnade vi på ”Ring så spelar vi” med alltid lika trevliga Lisa Syrén. Hin har en sådan vänlig och trevlig röst att lyssna på. Detta följdes av Melodikrysset med minst lika trevliga Anders Eldeman som för dagen sände live från Sandvikens stadspark.

Regnbågsskolan i Hova
Regnbågsskolan i Hova

En timme senare rullade vi in i Hova och hittade en parkeringsplats vid regnbågsskolan där man arrangerar skivmässan. Här har man fyllt två stora idrottshallar + en matsal med säljare från hela Europa. Jag hade bunkrat upp i plånboken. För här kan man göra fynd. Denna gång blev det en hel del trevliga skivor med hem. De flesta jag köpte kostade 5 till kronor stycket.

Ett axplock av mina köp
Ett axplock av mina köp

Hittade några skivor med dansband jag inte hört talas om förut., bland andra Per Kenneths.
Lite kul att köp skivor med dansand som inte är så vanligt förekommande.

På mässan träffade jag även en skivsamlarkompis från Hjo. Alltid lika trevligt att ses och snacka musik. Tyvärr hittade jag inte Bob Stevens första skiva som jag vet att han är ute och jagar. Den är ju rätt svår att få tag på så jag förstod att den inte skulle finnas på mässan här.

Bob Stevens första full-cd
Bob Stevens första full-cd

På mässan fanns även Gunnar Fredberg från Carelia Records i Kristinehamn. Han har massor med rolig musik, bland annat mycket instrumental musik.

Skivmässan i Hova
Skivmässan i Hova

När vi var mätta på mässan styrde vi silverpilen hemåt Värmland igen. Det blev ett stopp på Restaurang Glada Laxen i Gullspång för lite matintag. Päronen tog falukorv med mos stekt ägg medans jag högg in på husets lasagne. Det smaka riktigt gott då man var rejält hungrig efter flera timmars rotande i diverse skivbackar.

Mat i Gullspång
Mat i Gullspång
Publicerad: 2012-06-18 12:43:23

admin