Thorleifs och Tony Irving i Kristinehamn

18 jun
Thorleifs orkester
Thorleifs orkester

Denna helg har det arrangerats Fritid 2012 som är en stor mässa för fritid och camping. Diverse företag fanns med på mässan. Bland annat MT Trading & Design, Cabby, Bergholms, Turistbyrån och diverse restauranger och andra företag relaterade till camping och fritid.
På kvällen var det uppträdande av Thorleifs och Tony Irving. Jag hade förmånen att bli bjuden dit med jobbet.

Runt halv sju rullade jag in med cykeln på gården hos min chef Patrik. Vi började med en liten drink i hans trädgård och njöt av solen och värmen. När vi kände oss redo så tog vi cyklarna och började trampa bortåt mässområdet.

Jag trodde inte det var sant först att självaste Thorleifs skulle komma hit till Kristinehamn under sin avskedsturné. Men så var det., Thorleif Torstensson och Company skulle spela live för mig och mina arbetskamrater.

Grillbuffén
Grillbuffén

Vi började med att hugga in på den goda grillbuffén som stod uppdukad. Kändes riktigt lyxigt att få äta på riktiga tallrikar med riktiga bestick, tack för det herr Ekman.

Klockan 20.00 drog så Thorleifs i gång med låten ”Jag tänder ett ljus”. Jösses vad bra det lät. Till och med Malin på jobbet tyckte det lät fint. Och det är ett gott betyg från en som kanske inte direkt höjer radion när det spelas dansbandsmusik.

Thorleifs på scenen
Thorleifs på scenen

Man hade vid sidan av scenen lagt ett litet dansgolv, med betoning på litet. Men det funkade tydligen eftersom där var full fart hela kvällen. Thorleifs spelade precis som en danskväll med 2 lugna och 2 snabba låtar. Dom fick riktigt mycket applåder från den sittande publiken. Riktigt kul att höra att gästerna förstod sig på bra dansmusik.

Danspublik
Danspublik

Klockan 21.00 steg Thorleifs av scenen för att ge plats på Tony Irving som skulle hålla en show i cirka en timme. Snacka om tempo här. Showen bygger å att Tony tar upp mer eller mindre frivilliga från publiken som skall dansa så klart. Det var riktigt kul att se när han sprang runt i publiken för att få upp sina danskandidater. Vissa var ju mer frivilliga än andra. Den blev en riktig kul show där jag kände igen flera av de som dansade.

Bilder från Tony Irvings show
Bilder från Tony Irvings show

Segrare av Rumba blev Patrik. Nu kanske ni tror att jag menar min chef. Tyvärr gör jag ju inte det, även om jag hade hoppats på det. Detta är en annan Patrik som till vardags pysslar med husbilar och husvagnar. Efter showen lyckades jag med att sno åt mig Tony i några sekunder och föreviga oss två på kort. Inte varje dag man får den chansen.

Thorleifs in action
Thorleifs in action

Ungefär timman senare gjorde Thorleifs comeback på scenen och spelade fram tills midnatt. Likt dansen i Forshaga som man kan läsa om i ett annat inlägg här så blandade dom friskt mellan nytt och gammalt. Det blev även en hel del allsång. Det var grymt att höra hela publiken sjunga med på ”Jag vill ha en egen måne” och naturligtvis ”Gråt inga tårar”. Detta är ju två odödliga hits båda två på sitt sätt.

Kim och Hasse
Kim och Hasse

Strax efter midnatt tackade så Thorleifs för sig. Som avslutning bjöd man på allsång. ” I natt jag drömde”. ”Gull i gullan” och ”Gråt inga tårar” fick av sluta denna genomtrevliga kväll.

Innan jag tog cykeln hem drog jag en repa och kollade läget på stan. Det var ju studenttider så jag ville kolla läget hur det var. Och det verkar som det gick lugnt till.

Nattbild från Kristinehamn
Nattbild från Kristinehamn
Publicerad: 2012-06-18 16:44:47

admin