Frimärkets dag 2009

25 sep

Frimärkets Dag
Frimärkets Dag

I fredags den 25/9 firade vi i Kristinehamns Filatelistförening Frimärkets dag på ICA Maxi. Årets tema är Rymd med anledning av Christer Fuglesang som även avbildats på frimärkena. Ett annat ”mindre” tema är kryddor.

Under dom tre timmar som vi fanns på plats var det många nyfikna som kom fram för att köpa frimärken, få frimärken värderade eller köpa lotter. Till Frimärkets dag tas det årligen fram en speciell stämpel som användes dagen.

Vi har från förbundet fått dispans att anordna Frimärkets dag en dag före ”alla andra”. Den ”riktiga” dagen för Frimärkets dag är den 26/9.

Vi har vid ett tidigare år testat att anordna det en lördag men då var intresset inte lika stort från besökare. Därför flyttade vi det till en fredag och har därmed märkt ett större intresse och tillströmning av folk.

Kristinehamns Filatelistförening har ungefär 35 medlemmar. En gång i månaden under tiden januari-maj och augusti-december hålls ett medlemsmöte där vi byter frimärken, håller auktion, har föreläsningar samt fikar.

Värmlands Folkblad var på plats och gjorde ett repotage.
som man läsas här.

Publicerad: 2009-09-25 22:27:28

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.