Säsongsavslutning med IFK Ölme

26 sep

IFK Ölme
IFK Ölme

Så var då säsongen 2009 till ända för IFK Ölme. Det blev en hedrande femteplats i tabellen med 32 poäng. Sista matchen mot Örebro Syrianska slutade 2-2. På det stora hela tycket jag att laget gjorde en bra säsong, även om man på höstkanten varit lite veka i vissa matcher. Det har varit alltid lika trevligt eller för det mesta trevligt att åka ut till Ölme IP och titta på fotboll.

Jag minns en kväll för inte så längesedan då det regnade som aldrig förr. Ölme mötte då Örebro Ungdom. Det var nog första och förhoppningsvis sista gången som jag lämnar en arena mitt under en match. Visserligen var det paus då vi åkte men ändå. Trots det våldsamma regnvädret som rådde spelades matchen klart och det blev tyvärr en blöt Ölmeförlust.

I år har man ”flyttat hem” hem igen till Ölme IP efter några säsonger med spel på Brovallens IP inne i Kristinehamn. Personligen tycker jag att Ölme idrottsplats är mer charmig och känns mer gemytlig. Det känns mer som hemma.

Publiksnittet på årets matcher har varit blygsamma 77 personer. Det kan då jämföras med året innan då vi låg på 99. Som kuriosa kan nämnas att år 2006 då vi spelade i Div II hade vi ett publiksnitt på 155 personer.

Svenska Cupen
Svenska Cupen

Ska man bli nostalgisk och minnas med IFK Ölme så är det säsongen 2004 och matcherna med Degerfors som står sig högt. Då vi vann båda mötena. Den 22 Maj besegras ”Degen” med 1-0 inför 2 875 personer på Brovallen i Kristinehamn. Det blev en och annan tidningsrubrik, och fler kom det att bli denna säsongen. För på höstkanten, närmare bestämt den 10 september var det dags för returmöte. Alltid lika spännande att åka till Stora Valla. Denna dagen var självförtroendet på topp bland Ölmespelarna som inför 3 014 ”vittnen” besegrade Degerfors IF med hela 1-4. Gissa om man mådde bra då. Tilläggas skall att Ölme denna säsong slutade på samma poängskillnad som Degerfors If (46) som tog klivet upp på grund av bättre målskillnad

Fotbollspublik
Fotbollspublik

Något annat så man självklart minns är svenska cupen då Ölme otippat besegrade allsvenska Kalmar FF och fick möta Djurgårdens IF efter det. Vilken skräll att ”lilla Ölme” slog ut Kalmar. Det var nog en kalldusch för dem. Tv-sporten var här och filmade och det skrev spaltmeter om det i tidningen. Vilken sensation. Sen blev det Djurgårdens IF och respass direkt. Men detta ledde i alla fall att Ölme fick representera Sverige i ”Regions Cup” i Holland. Inte illa.

När man tänker tillbaka på åren i Ölme minns man alla dessa arenor man besökt; Kopparvallen, Framnäs IP, Torpavallen, Grenadjärvallen, Hillängens Ip, Ramundervallen, Hjällbovallen, Örnsro IP, Trängens IP, Bollspelaren, Idrottsparken, Rådavallen, Tingvalla, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag har föresten lagt upp ett galleri med alla arenor som jag besökt.

Publicerad: 2009-09-26 19:01:10

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.