Full fart i Brunnsparken trots OS och Mello på tv

12 feb
Bandet in action
Bandet in action

Trots OS och Melodifestivalen på tv var det full fart i dansen på Brunnsparken Örebro. Det bevittnar väl inte om vad folk föredrar. Lite social tillvaro framför att vara ensamma hemma en lördag kväll. En bit över 500 personer kom och svängde loss till Claes Lövgrens svängiga toner. Det var till och med kö för att komma in. Vi startade från Kristinehamn ungefär kvart i åtta och kom fram ungefär en timma senare.

Exakt enligt tidschemat räknade Andreas Ekenmo in till kvällens första dans som inleddes av Nyckeln till mitt hjärta av Keith Almgren och Yngvar Gregersen. Golvet fylldes snabbt av dansglada människor. Riktigt underbart att se.

En leeende Claes Lövgren
En leeende Claes Lövgren
Carl-Johan Andy, Annti och Ante
Carl-Johan Andy, Annti och Ante

Claes och grabbarna var på ett enastående spelhumör som alltid. Det är så härligt att se och höra vilket härligt gäng Lövgrens är. Nya fräscha låtar på repan samtidigt som en del av dom äldre låtarna som hängt med ett tag har fått nya arrangemang. Har man hört en del låtar rätt ofta så vet man ungefär hur det kommer att låta. Därför var det extra skoj att höra att man arrangerat om en del låtar. Det är så man håller repertoaren levande.

Om någon vecka så släpper bandet ett nytt färskt album ned titeln ”Vi börjar om igen”. Kanske en passande titel på skivan eftersom man på något sätt börjat om med nya medlemmar för något år sedan. Det bjöds på en del smakprov från skivan och det lät jättebra måste jag säga. Så detta är en platta jag ser fram emot.

Claes med sitt dragspel
Claes med sitt dragspel

Bugg, foxtrot, schottis, hambo och pariserpolka hinner grabbarna med innan det är dags för kvällens paus Trots att det är mycket folk går det relativt snabbt att få sitt fika. Denna kväll hade man tre olika försäljningsställen. Det är inte roligt att behöva köa hela pausen för att få sig lite fika. Men denna kväll gick det som på rälls.

Det finns kvällar som man inte vill ska ta slut så fort. Detta var en sådan kväll. Men allt har ju tyvärr ett slut. Applåderna ville inte ta slut så när sista dansen ebbat ut blev det verkligen åka av. Som överraskning hade boysen knåpat ihop ett rockmedley som säkert skulle ha åkt fast för fortkörning om det vore ute på vägarna. Ett riktigt svängigt sådant Tack Claes Lövgrens för detta.

Andys snygga trummor
Andys snygga trummor

Efter lite eftersnack med orkestern blev så dags att styra kosan hemåt Kristinehamn igen och ladda batterierna för morgondagens dans med Holens i Storfors Folkets Hus där Korpen Karlskoga har söndagsdanser.

Här följer lite fler bilder från kvällen:

Andy med sina trummor
Andy med sina trummor

Ante, Carl-Johan och Claes
Ante, Carl-Johan och Claes
Anti med sin sax
Anti med sin sax
Publicerad: 2014-02-12 09:13:17

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.