Holens förgyllde söndagsdansen i Storfors

12 feb
Storfors i snöslask
Storfors i snöslask

Härliga söndag. Vaknade till liv efter gårdagens dans till Claes Lövgrens och var lite småtrött. Men efter lite frukost var man på G igen. Tänkte ta mig en promenad men det snöade så in i baljan att jag avstod det hela. Funderade ett tag på om det skulle snö hela dagen och om det över huvudtaget skulle vara några som gav sig ut i denna vädret för en dans. Men det var det ju.

Bussen parkerad utanför Kulturhuset
Bussen parkerad utanför Kulturhuset

Strax innan klockan två på eftermiddagen upphörde snöandet och hoppet tändes upp. Idag skulle jag bege mig ensam till Storfors på dans. Då kanske ni undrar hur man tar sig till vildmarken i Storfors en söndag? Jo man åker kollektivt så klart, precis som orkestern gör. Det är roligare att åka tillsammans. 15.10 rullade den gula faran i väg norr över. Rullande efter en halvtimma ungefär är jag framme i Storfors som dagen till ära bjöd på snöslask.

Jag tog en tur runt Storfors centrum och tog några bilder till bloggen. Besökte Konsum där jag konsumerade en baguett och lite dryck till kvällens paus. Allt verkade så fridfullt denna söndagseftermiddag. Det var inte mycket liv och rörelse i denna lilla by. Kanske låg alla och viljade efter strapatserna dagen innan? Jag såg på en affisch att man har Rallypub dagen innan med Jönssonz. Var säkert bra drag.

Så här ser det ut från scenen
Så här ser det ut från scenen

Bra drag skulle det även bli denna eftermiddag. Efter att jag plåtat klart begav jag mig till Storfors Kulturhus som Folkets Hus numera heter. Där hade kvällens orkester Holens riggat upp sina instrument och var i färd med att börja med soundcheck. Proffs som dom är behövdes det inte många låtar innan Kent och dom andra var nöjda. Jag funderade lite kort om dom fått till ”det perfekta ljudet”. Och med tanke på deras leende var det nog så.

Moncia, Roger, Kent och Jerka
Moncia, Roger, Kent och Jerka

Innan avspark blev det lite prat i logen om det ena än det andra. Inte så att vi försökte rädda världen men ändå. Lite kaffe och läsk intogs för lite ny färsk energi. Detta var bandets tredje spelning denna helg. Man hade i fredags spelat i Folkparken Avesta för PRO. Lördagen på ett privat fest i något som heter Marmorbyn. Ett samhälle i Vingåkers kommun beläget vid sjön Kolsnaren mitt emellan Katrineholm och Vingåker i Södermanland. Och idag var det så dags att underhålla med sin sprudlande dansmusik i Storfors.

Jerka med sin skönsång
Jerka med sin skönsång

Lika punktligt som tåget till Bålsta knackade Jerka in till första dansen. Jag har beskrivit det förr på samma sätt men det ser verkligen ut som en getingsvärm när golvet fylls till bredden av glada dansare. Jag kan inte förstå hur man kan tillåta 590 personer danslokalen ”Galejan” men det står i alla fall på en skylt från brandmyndigheten. Denna kväll var det ungefär 155 personer på plats. Jag hade hoppats på exakt 156 för det var just det som jag tippade. Men man kan ju inte ha rätt jämt.

Roger briljerar med sitt dragspel
Roger briljerar med sitt dragspel

Holens spelade väldigt varierande dansmusik med tungvikten på mogen dansmusik. Det bjuds på bugg, foxtrot, vals, tango, pariserpolka och schottis. Ingenting verkar vara omöjligt för detta gäng Gamla godingar blandas med nya godingar och en del egna låtar med dessutom.

Danspublik
Danspublik

Det är riktigt mysigt på danserna i Storfors. Det innefinner sig en slags familjärstämning. Trevliga dansorkestrar, trevlig danspublik och genomtrevliga arrangörer är en del av receptet för dessa trevliga söndagar. Har du varit i Storfors så har du absolut missar något. Har du inte dansar till Holens kan jag även där meddela att du missat något.

holen140209

Föregående kväll med Claes Lövgrens hade något gemensamt med kvällen i Storfors. Det jag söker efter kallas extranummer. Man kan ju inte lämna en publik i extas. Innan orkestern packade ihop blev det lite fotograferande i baren. Jag dröjde mig kvar under nerpackningen i väntan på att min buss hem till Lusasken skulle avgå. För er som inte vet det så kallas Kristinehamn för Lusasken. Med kvarten kvar innan min buss skulle avgå tackade jag av orkestern som hade en tur hem till Vingåker.

Dansbandsglamour
Dansbandsglamour
Publicerad: 2014-02-12 10:28:48

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.