Fullpackat dansgolv på PRO-dansen i Upperud

30 okt

mzrogers1601

Det är inte enbart på lördagarna som det arrangeras dans på Upperudslogen. Även på söndagarna dansas det för fulla muggar på Nyhets Hembygdsgård. Då är det PRO som står för värdskapet för dansen. Två olika föreningar PRO Nyed och PRO Lindfors är det som arrangerar dessa danser. Tillsammans är man ungefär 300 medlemmar. Just denna söndag då jag besöker dansen är det PRO Lindfors som är arrangör. Föreningen bilades i april 1970 och har ett 50-tal medlemmar. På sin agenda har man pub-kvällar, boulespel, resor med mera. Och så klart logdans på sommaren.

mzrogers1602

Detta var en extra inplanerad dans med Matz Rogers orkester på scenen. Frågan var om det skulle komma något folk då den inte fanns med programmet? Jo då, det kom rejält mycket folk denna förtjusande sommarkväll. Kön var lång fram till logen och innan vi hann fram till kassan han orkestern börja spela. Men vad gör det? Det är bara så enormt kul när man ser alla dessa förväntansfulla och glada dansare.

mzrogers1603

Kikar man till exempel på danslogens dansprogram så ser man att det är en hel del PRO-danser runt om i vårt avlånga land. Det är en enorm spelmarknad för många av landets dansband. Matz Rogers från Sunne är ett band som ofta och gärna spelar på dessa danser. Det är andra gången som bandet besöker logen denna sommar. Detta är inte det enda ställe där man bokar in dem fler än en gång. Matz Rogers är ett säkert kort som drar mycket folk.

mzrogers1604

”Låt en morgon vakna” och därefter ”Kärleken ska vinna” fick inleda denna kväll. Bandet hälsade sedvanligt alla välkomna och var nog lite överraskade över att se så mycket folk som tagit sig hit. Lite bättre fart i dans nummer två. ”All världens rosor” och ”Kan du hålla dom orden”. Sen tog Roger och Ulf fram sina saxofoner och blåste så fint i ”Harbour lights”. Så var dansen igång på allvar. Det kom ytterligare lite mer dansfolk. Det märktes att Matz Rogers är en populär orkester.

mzrogers1605

Söndagsdanserna på logen är mycket omtyckta och populära. Banden som brukar spela här på logen är bland andra Holens, Musikanterna, Hiltons, Stickan & Classe, Svantes, Samzons, Strike, Cedrix och Tång & company för att bara nämna några. Jag tror det är extra mycket folk just denna kväll eftersom det är Matz Rogers som spelar. De brukar alltid dra mycket folk var det än drar fram. Hit till logen kommer det från hela Värmland för att dansa men även från angränsande landskap. Upperudslogen är ju känt för leverera bra dansband, trevlig danspublik och för det mesta vackert väder.

mzrogers1606

Så var vi framme vid kvällens paus. Här tar man med sig egen kaffekorg med det man vill fika på. Själv blev jag och broder bjuden på fika av de trevliga arrangörerna. Jonny som var med och ordna fika till orkestern är gift med Anette som basar över köket på lördagarna. Då förstår ni säkert vilket gott fika det blev Kaffe och smörgås smakade mycket gott. Så trevligt detta var. Vi satt och snackade med ett par från PRO Lindfors som var med i arrangörsstaben. Alltid kul att snacka med arrangörer och höra hur dom gör när dom arrangerar dans och deras syn på branschen just nu.

mzrogers1607

Det var riktigt trevligt att besöka logen en söndag och ta lite bilder till Upperudslogen facebooksida som jag och min bror sköter om. Jag var ju här förra året på ett litet studiebesök och tog lite bilder som hastigast. Vi var på väg från en dansweekend i norra Värmland och stannade till här då när Tång & Company svarade för dansmusiken. Men denna gång blev det ju en ”helkväll”. Så det är ju inte annat.

mzrogers1608

Så började klockan så sakteliga närma sig halv tio och det var dags för orkestern att runda av danskvällen. De spelade brorsans favoritlåt ”En silverslant för dina tankar” Och självklart blåste Roger och Ulf så fint i sina saxofoner. Efter ett extranummer så var denna fina kväll till ända. Tack till grabbarna i Matz Rogers och arrangerande PRO Lindfors. Vi kommer tillbaka nästa är på fler PRO danser och tar lite kort. Det är så härligt med dans i alla dess former.

Här nedan kommer lite mer dansbilder från kvällen.

mzrogers1609

mzrogers1610

mzrogers1611

mzrogers1612

mzrogers1613

mzrogers1614

mzrogers1615

mzrogers1616

mzrogers1617

mzrogers1618

mzrogers1619

mzrogers1620

mzrogers1621

mzrogers1622

mzrogers1623

mzrogers1624

mzrogers1625

mzrogers1626

mzrogers1627

mzrogers1628

mzrogers1629

Publicerad: 2016-10-30 19:40:54

admin