Götan Kanal 3 i Karlskoga med Johan

25 dec

I kväll har jag varit på Bio i den metropolen Karlskoga. Men för att ta det hela från början så ville Johan se bio med mig. Och det tackar man ju förstås inte nej till. Dum vore man ju annars. Varför valet just hamnade på Karlskoga beror på att han sett tvåan av samma filmen där. Och med tanke på Johans ålder skulle det inte förvåna mig om han även sett ettan där med. Hi hi. Nej nu ska jag vara snäll. Vi är ju trots allt nästan jämngamla


Bilden på Folkets Hus är en lånad bild.

Det hela började med att jag åkte Swebus Express (jo jag tror det heter så fortfarande trots att Swebus bytt namn till fåniga Nobina) till Karlskoga. Landade där cirkus 17.30 Gick in i väntsalen och väntade på att snöstormen skulle avta. Men tröttnade efter ett tag så jag stövlade bort till biografen.

På biografen skulle jag möta mitt biosällskap som skulle komma från svampstaden även kallad Örebro. Nåddes där av beskedet att filmen vi skulle se 18.30 var framskjuten p,g,a något som jag inte förstod. 19.45 skulle den visas i stället. Bara att gilla läget och ringa Johan och berätta att han inte alls behövde jaga livet av sig för att hinna i tid.

I väntan på att bion skulle starta tog vi oss en tur till Max för att fika. och du Johan; Nästa gång lovar jag att jag ska köpa ett MaxBox Meal så du får ett sånt där trevligt glas :) När våra magar var mättade åkte vi tillbaka till biografen.

Premiär i trippel bemärkelse för mig. 1. Första gången på Bio i Karlskoga. 2. Första gången på bio med Johan 3. Premiärdagen av Göta Kanal 3. Kan det bli mer premiär än så här? Nej jag tror inte det. Salongen var mycket stor och trevlig. Jättesköna stolar som gjorde att man satt som en kung i dem.

Själva filmen var mycket bra och sevärd. Mycket komik vilket jag gillar.
Filmens handlar om Kronofogden som åter igen är återigen på besök hos Anderssons Båtvarv för att driva in en skuld. Dottern Petra kör turister i en gammal ångslup på Göta Kanal medan hon berättar myten om kanalbyggaren Baltzar von Platens hemlighet. Men så slår den italienska maffian till. Det kommer inga pengar. Kronofogden jagar Andersson, men blir också själv jagad. Båtar sjunker, båtar exploderar, andra kör på land. Pengar kommer, pengar försvinner.

Jag tycker filmen är bra och det är full fart från början till slut. Kul att man i denna filmen gett Svante Grundberg repliker. Nu i denna filmen tar han mer plats och är inte den där töntiga fånen längre.

Så kortfattat kan jag bara rekommendera denna filmen medans jag delar ut 4 popcornspåsar av fem möjliga. Källa: Viss text av handlingen är hämtad från http://www.gotakanal.se

Publicerad: 2009-12-25 23:40:38

admin

One thought on “Götan Kanal 3 i Karlskoga med Johan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.