Gott Nytt Dansår 2015

3 jan
Jag utanför entrén till Mariebergsskogen
Jag utanför entrén till Mariebergsskogen

Så är vi inne på 2015. Vad detta år har att ge vet man ju förståss inte. Men en del vet man ju på förhand. Jag hoppas detta år blir bättre än 2014 var för min egen del. 2014 var för mig ett rätt okay för egen del förutom en sak som jag aldrig kommer att glömma. Skulle jag göra ett diagram med en formkurva skulle det vara en stor depp under april och maj. Att vara sjuk i en och en halv månad utan att ens veta vad det är för fel önskar jag inte att någon ska få genomlida. Det var en svår och tuff tid med mycket sjukhusbesök. Tack till samtliga som stöttade mig under denna tiden. Det märktes att jag var saknad ute på dansbanorna. Många som hörde av sig till brorsan och till min mailbox och frågade vart jag tagit vägen. Det värmde enormt. Än finns det massor av medmänsklighet där ute.

Holens - Ett av alla banden jag träffade under2014
Holens – Ett av alla banden jag träffade under2014

Ur dansbandssynpunkt så har det varit ett riktigt trevligt år där jag fått möta flera trevliga dansband, arrangörer och dansare Några av banden som jag fått glädjen att träffa i år är bland andra; Alvenfors, Arvingarna, Barbados, Blender, Casanovas, Claes Lövgrens, Donnez, Drifters, Elisas, Excess, Expanders, Fernandoz, Frykmans & Tina, Gideons, Hedins, Holens, Holidays, Ingmans orkester, Janders, Janne Martins, Jenny Saléns, Jontez, Junix, King-Edwards, Lars Kristoffersen band, Larz-Kristerz, Mats Bergmans, Matz Rogers, Micke Ahlgrens, Per-Håkans, Pia Pihlgrens, Rose-Maries, Samzons, Sandins, Sannex, Streaplers, Strike, Temix, Thor Görans, Wizex, Wretaz, Znits.

Fullpackat dansgolv när Elisas spelar upp
Fullpackat dansgolv när Elisas spelar upp

Det finns flera individuella danskvällar som kantats av det där lilla extra. Av de större arrangemangen finns det två som jag vill lyfta fram. Det första är ”Stora folkparksdansen” i Mariestad som arrangeras i mitten av augusti varje år. Mats Dahlberg tillsammans med ”Folkparkerna i väst” gör ett enormt jobb med denna trevliga festival som lockar tusentalsdansare och som slår rekord på rekord år efter år. I år var det inget undantag. Riktigt kul med så långväga gäster som styr kosan mot Mariestad denna helg.

Mingel
Mingel på Dansbandsforumet i Bergviksparken

Det andra evenemanget jag vill lyfta fram är Dansbandsforumet i Bergviksparken som arrangerades av Isak och Samuel från Rent Nöje tillsammans med Kent och Bettan på parken i Bergvik. Mycket lyckat för att vara första gången det arrangeras. Sen finns det ju alltid saker man kan finslipa på till nästa år. Men det viktigaste för banden tror jag är att flera band fick med sig en hög med nya speljobb därifrån. Trevligt att det även var norska arrangörer och dansband på plats och inte enbart svenska. Samarbete över gränserna tjänar alla på. Ett riktigt trevligt forum som vi får hoppas blir en tradition. Många trevliga kontakter knöts här. Tack Holidays för att jag och brorsan fick följa med på detta äventyr.

Strike i Degerforsparken
Strike i Degerforsparken

Nu skriver vi 2015 och hoppas på ett lika bra år som 2014. Hoppas på många nya unga band att få skriva om. Jag tjuvstartade ju redan för några dagar sedan då jag skrev om relativt nystartade Bjarnez orkester. Hoppas många ungdomar följer i deras spår. Samtidigt som band lägger ner startades det upp nya. Samma är det med dansställen. När vissa trappar ner är det andra som satsar på dans och som tror på denna bransch. All heder till alla er som inte ser allt i svart utan ser möjligheterna.

Slutligen vill jag tacka samtliga samarbetspartners för ett fint 2014. Nu kör vi på i samma anda mot ett minst lika bra 2015. Jag kommer uppdatera bloggen och skicka in bilder till danslogen så mycket jag bara orkar och hinner med. Stort kram till er alla där ute i dansbandsvimlet och var snälla mot varandra så löser sig det mesta.

Publicerad: 2015-01-03 03:13:17

admin