Grattis Finland

20 maj

Årets schlagerfestival var en enda stor överraskning. Ingen trodde väl att Finländska Lordi skulle gå och ta hem hela skiten. Men nu blev det så i alla fall. Man får gratulera Finland till deras första historiska seger i ESC. Roligt för dem. Hade jag varit finländare så skulle jag ha önskat att man vunnit med något annat, även om Lordi är lite coola, men bara lite.

Carola gjorde mycket bra ifrån sig En anledning till att Carola är såpass älskad är att vi svenskar hört låten i radio och tv så mycket att vi vant oss att älska den. De andra länders låtar har ju många av oss hört för första gången, och att bilda sig en uppfattning av det kan inte vara lätt.

Men ESC är ju något som alla ser på, även om en del inte vågar erkänna det, så gör dom det ändå. I helhet så var det en bra festival med bra bredd. Jag kan nog påstå att ESC är värdens mest bredaste program rent musikalsikt. I vilket annat program får man höra så mycket olika musikstilar.

Nu kanske ni också undrar vilka jag höll på. Jag tyckte Danmarks bidrag var bra. Men den låt (förutom Carolas) som jag kommer ihåg texten på är det Litauens lite smått komiska bidrag ”We are the winners of Eurovision” Även om den inte vann så var det en simpel text som satte sig kvar. Jag gillade den redan då den spelades upp i införprogrammet.

Så nu får vi hoppas att det blir en lika bred festival i Finland 2007.

Publicerad: 2006-05-20 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.