Härlig danskväll med Lövgrens på Regnbågen

29 apr

Det har varit en del dans senaste tiden. Så varför inte fortsätta även denna helg. Nu med dubbeldans. Det vill säga två danskvällar på en och samma helg. Både lördag och söndag. Vi börjar på Regnbågen i Örebro där Lövgrens danskapell svarade för dansmusiken. Denna kväll hade man med sig sin nya trummis Kalle Månsson som börjar i bandet. På klaviatur, dragspel och sax hade man lånat in Fredrik Grönwall som annars spelar i Voize.

Det var en hel del folk som denna aprillördag ställt kosan till Brunnsparken för lite dans till dessa stiliga gossar. En del värmlänningar kände man igen i publiken. Skoj: De kommer förresten till Forshaga Folkets Hus den 5 maj. Något att se fram emot redan nu.

Knappt hinner Kalle räkna in till aftonens första dans innan golvet fylls med dansglada människor. Men säker han kryssar sig bandet fram genom repan. Fredrik sjunger en del låtar som bandets förre trummis Andreas Ekenmo sjöng förut. Och han gör det med den äran. Låter riktigt bra. Lövgrens har en härlig repa som verkligen tilltalar mig. En del nya låtar har de plockat upp på repan. Det uppskattas verkligen. Det känns som att de har något nytt på G med nya sättningen. Dock får vi se framöver vem som kommer att bli den 4:e medlemmen. Fredrik var ju trots allt bara vick denna kvällen. Men han gjorde det ofantligt bra.

Om ni undrar varför det inte är några publikbilder i reportaget så beror det på att man har ett fotoförbud mot publikbilder och att speciellt tillstånd krävs. Men njut i alla fall av de trevliga bilderna på Lövgrens. Det är gott nog tycker jag.

Kvällen löpte på mycket bra och gick i vanlig ordning alldeles för snabbt. Vipps så var klockan redan midnatt och det var dags för bandet att runda av. Men publiken visade inga tecken på att vilja gå hem. Ovationer gjorde att de fick lov att spela ett extranummer. Sven Ingvars ”Börja om från början” är ju en passande låt. Tack Lövgrens och alla andra inblandade för en enormt trivsam kväll.

Publicerad: 2018-04-29 12:57:37

admin