Säsongsfinal med Kenneth & Classe i Storfors

29 apr

Så var vi framme vid refrängen när det gäller danserna i Storfors. I alla fall vårsäsongen. Denna kväll var det den härliga duon Kenneth & Classe från Falköping som svarade för dansmusiken. Sist jag såg dem var i januari då de gjorde sin tredje spelning här. Och sedan dess har det hänt en hel del med denna duon tycker jag. Denna gång hade de hade ett driv genom danskvällen utan dess like. Ingen osäkerhet här inte. Det är ungeär som Streaplers. De har ingen paus mellan låtarna. Lite av detta har Kenneth & Classe anammat. Bra grabbar. Vissa band har för mycket pyssel för sig mellan låtarna. Jag förstår varför en del har det men det tänkte jag inte ta upp här.

Senaste tiden har jag pratat med en del som varit ute och dansat till Kenneth & Classe. Och alla tycker att dom är minst lika bra som innan. Jag är benägen att hålla med. Taktfast dansmusik med låtar som folk gillar. Klockan slog fem och de steg upp på scenen och startade kvällens dans ”Du kom försent” följt av ”Sju ensamma kvällar” fick inleda denna afton i Storfors Kulturhus. Lite bättre fart i dans nummer två ”Till mitt eget blue Hawaii” och ”Kan du hålla dom orden”. Så var dansen i gång. Mycket folk som alltid hade det samlats på denna säsongsfinal. Jag trodde först att det fina vädret skulle göra att folk skulle stanna hemma för att påta i trädgårdarna. Men icke. När det är sådan här bra musik förstår jag att de inte vill missa något.

Jag vågar påstå att grabbarna inte har en enda dålig låt på repan. Många härliga klassiker blandas upp ned nyare alster från några av våra mest kända låtskrivare vi har inom genren dansband. En gammal klassiker som de spelar är bland annat Tom Nordbloms ”En liten gulnad lapp”. Underbar låt och med en härlig text. Magnus Kvintett från Mariestad gjorde bland annat låten ”Skall du någonsin bli min”. Den spelade så klart Kenneth & Classe. Båda sjunger och de kompletterar varandra mycket bra.

”När syrenerna blommar där hemma” höjde upp farten till max innan det var dags för en gammaldans i form av en Schottis som stod på tur. ”Borta bra men hemma bäst” är en härlig medryckande låt som i orignal heter ”Okie From Muskogee”. Efter lite googlande så vet jag nu att Vikingarna spelat in detta alster. Tänk vad man lär sig. Det märktes att dessa herrar som spelade är väldigt populära. Mycket applåder som vanligt mellan danserna. Lite vals på det innan det var dags att ta lite paus.

Gott med lite medhavd fika. Efter pausen fylldes åter dansgolvet och det var många glada leenden på de som dansade runt på dansgolvet. Jag hade tidigare på facebook önskat att bandet skulle spela en av brorsans favoritlåtar. En låt som finns på i stort sett alla dansbands repertoarer. Nämligen låten Främling. Han blev så glad för den överraskningen. Sten & Stanleys fina ”En sång om kärlek” passade bra.

Så började klockan dra sig mot halv nio det var dags att spela kvällens sista dans. Sven hade liten stund efter pausen tackat alla som hjälper till med att ställa ut borden i fikasalen. Han passade även på att tacka för denna säsong. Den sextonde september är man tillbaka med danserna och då med besked. Då är det nämligen fyrtio års jubileum. Man firar således att det är 40 år sedan som Korpen Karlskoga startade upp dessa trivseldanser. Då halverar man entrén till femtio kronor. Då ska ni alla vara välkomna. Sven, Kerstin och Olle vill önskade oss alla en skön och glad sommar.

Stort tack säger även jag till arrangörerna. Tack även till samtliga band som förgyllt söndagarna i Storfors Kulturhus. Ett extra tack till kvällens orkester Kenneth & Classe. Vi ses snart igen.

Publicerad: 2018-04-29 23:32:12

admin