Härlig säsongspremiär med Lövgrens på Upperudslogen

28 maj

Vilken härlig säsongspremiär med det med detta Lövgrenska danskapell. Vi hade ju allt på vår sida kan man ju lugnt påstå. Bra väder, bra musik och en härlig danspublik. Och att få detta på en av Sveriges vackraste dansplatser är magnifikt.

Arrangör Annette blev så glad att se oss igen. Övriga gänget satt där inne och blev så glada över att se oss. Fick mig oss lite fika som smakade mycket gott. Vilken gästvänlighet. Men så är det ju Sveriges bästa arrangör.

Sedan gick vi upp till logen för lite dans. Lamporna tändes och Kalle bakom trummorna räknade in till aftons första dans. Grönwalls ”Ett liv tillsammans” och ”Jag vill älska” fick inleda. Så var dansen och säsongen igång vid logen. Vi tror och hoppas på att detta kommer bli en kanonsäsong.

Inne på logen är det full fart där Lövgrens bjuder på bugg. Publiken dansar så att svetten lackar. Och många är det som går ut mellan varven för att svalka sig. Det går åt en del vätska en kväll som denna.

Detta var en speciell kväll då det var en av Carl-Johan Stifors sista spelningar. Det är ju så att de har bytt lite medlemmar i bandet under våren. Trummisen Johan Fredriksson har slutat och ersatts av Kalle Månsson soM kommer från Janssons orkester. Basisten Henrik ”Turbo” Waldrin har slutat och ersatts av Mats Elfqvist som spelat med Drifters. Ny gitarrist efter Carl-Johan blir Conny Olssons om senaste spelat i Jontez som nu lägger ner. Så det kommer bli ett nytt Lövgrens på banorna. Och jag kan lova er att det kommer bli så bra som det bara kan bli.

Sen vill jag spå klart ta tillfället i akt och tacka Calle för alla åren i Lövgrens. En underbar person, musiker och sångare. Lycka till med vad du nu tar dig för.

Som vanligt blev det lite bilder under kvällen. En del har undrat om publikfotografering på logen och jag kan meddela följande. Det är helt ok att ta bilder på vår fina loge. Det sitter följande anslag uppe om just detta. På logen sitter det affischer med följande budskap: ”Fotografering i redaktionellt syfte kan ske under våra danskvällar. Vill du inte vara med på bild så säg till någon av våra fotografer.
Bilderna kommer sedan att publiceras på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida. Detta i syfte att visa upp hur trevligt vi har det här på logen och där med göra reklam för danserna på logen.

Så var vi till sist framme vid sista dansen. Applåderna och jublet från publiken visste inga gränser. Och det blev så klart i ett extranummer. Vart ska man bjuda på en Sven Ingvarslåt om inte i värmland. Börja om från början fick det bli. Oj oj oj vilken härlig kväll det blev. Jag vill tacka samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll. Vi ses den 2/6 då Skåningarna kommer på besök.

Publicerad: 2018-05-28 22:02:32

admin