På trivseldans med Samzons i Degerfors

27 maj

Onsdagar i Degerfors på sommaren är synonymt med dans. Om nu inte Degerfors IF har hemmamatch. Men denna onsdag då jag var i Degerfors var det som vanligt dans i parken,

Denna kväll var det grabbarna från Kimstad som stod på scenen. Nämligen Samzons orkester, När Conny och grabbarna kallar så kommer man. Så enkelt är det. Det har blivit några spelningar med Samzons genom åren. Jag såg dem första gången för 24 år sedan. Det var alltså 1993 på ett dansbandsforum i Björneborgs Folkets Park i Värmland som jag hörde dem. Jag minns att jag fastnade så för deras otroliga musikalitet. Och musikaliteten håller i sig än idag.

Det var flera än mig som styrt kosan hit denna trevliga onsdag. Det var lite si och så med ljudet i de första låtarna men det rättades till. Jag är ingen ljudexpert men hört av många band att Degerforsparken är liten knepig lokal att få till bra ljud i.

Många goa låtar bjöd grabbarna på. Som vanligt ett härlig mix med härliga låtar både instrumentala och med sång. Dubbla saxar är det inte många som har. Det är en fröjd för örat att höra Jerzy Gancarz och Christer Karlsson spela instrumentalt. Både kag och min mor fick våra favoritlåtar spelade för oss. ”När drömmarnas tid är förbi” av Mona Gustafsson och ”Du läser mellan raderna Carina” av Tommy Gunnarsson och Elisabeth Lord. Tackar för det grabbar.

Vädret var verkligen på våran sida precis som förra onsdagen då Matz Rogers svarade för musiken. Det gick åt en del del vatten. Det är bättre att dricka innan det försent. Att sitta ute i det fria och fika i denna underbart fina park är verkligen livskvalité. Hela kvällen sin helhet blev riktigt fin. Och jag är garanterat inte ensa om att tycka detta. Rikligt med applåder blev det mellan danserna. Jag vill ta tillfället i akt och tacka Samzons för en trevlig kväll. Ta det lugnt på vägarna så ses vi framöver.

Publicerad: 2018-05-27 22:05:23

admin