Härlig sommardans i Degerfors med Rose-Maries

20 jul

Rose-Maries är ett dansband som ursprungligen kommer från Öland. Bandet startades 1970 av Rose-Marie och Evry Gustafsson, föräldrar till Ola Gustafsson, som idag driver bandet tillsammans med sin fru Berit. Utgångsorten är numera Ljungbyholm, som ligger strax söder om Kalmar.

Just denna onsdag hade de den goda smaken att fara upp till oss i Värmland för att spela sin härliga dansmusik. Degerforsparken stod på agendan. Och även om de har en bit att köra är det värt varenda mil sade Berit en gång. Bara vi får träffa dessa härliga värmlänningar. Och jag kan hålla med. Visst är vi värmlänningar härliga. Nu är det ju inte bara värmlänningar som dansar här. Till Degerfors kommer man från alla håll för att dansa.

Rose Maries är ett band som bjuder publiken på lättdansad dansmusik med inslag av gammaldans. Och gammaldans är något som de verkligen behärskar. Förr kunde de spela i stort sett enbart på kvällar där publiken önskade gammaldans. Här i Degerfors dansar man 4 moderna och 1 gammal. Lite kul med variation på danskvällen tycker jag.

Denna kväll med Rose Maries blev som alltid lika trevlig i Degerforsparken. Jag kan påstå att jag aldrig haft en dålig danskväll i Degerfors. Berit och grabbarna bjöd på många härliga danslåtar. En av alla favoriter de spelade var Benny Anderssons orkesters fina låt ”En natt i Köpenhamn”.

Det hela artade sig till att bli en riktigt trevlig kväll. Mycket folk blev det trots att det var Malungs dansbandsvecka. Berit sa att det slog sitt tidigare rekord i parken med antal dansare. Men jag tror att denna publiken som dansar här inte åker till Malung utan är sin hemmabana trogen.

Tack till Rose Maries för en trevlig kväll. Fler bilder hittar ni framöver på danslogen.se

Publicerad: 2017-07-20 00:29:29

admin