Glenn Endys ångar på

11 nov
Glenn Endys
Glenn Endys

GLENN ENDYS
STARTÅR: 1975
UTGÅNGSORT: Motala
MEDLEMMAR: Glenn Ohlsson – Sång, Bas, Kapellmästare
Jörgen Norén – Klaviatur
Kjell Lundbom – Trummor, Sång
Lars Eriksson – Sax, Dragspel, Klaviatur
Roger Nilsson – Gitarr, Sång
Hemsida: www.glenn-endys.com

Glenn-Endys startades för 34 år sedan 1975. Namnet Glenn-Endys kommer som från så många andra från medlemmar i bandet. Glenn Ohlsson och bandets dåvarande trummis, Weine Karlsson, vars andra namn är Endy. Premiärspelningen gick av stapeln året efter på Restaurang Vättern i Motala som även är bandets utgångsort. Bandets medlemmar bor i Motala eller i grannkommunerna runt om. Bandet avverkar c:a 60-65 jobb och spelar mest i mellan och södra Sverige. Då samtliga medlemmar har ”vanliga jobb” eller ”andra jobb” vid sidan av spelandet har man begränsat lite i sitt åkande.

På sin meritlista finns bland annat två deltagande i regionfinaler av Svenska dansbandsmästerskapen samt medverkan i regional-TV,TV 4 Öst

Glenn Endys Foto: glenn-endys.com
Glenn Endys Foto: glenn-endys.com

Trots att efterfrågan är stor och populariteten ökat har man inga planer på att spela på heltid. Folkets Hus, Folkparker, festplatser och logar runt om i vårt avlånga land är typiska platser som bandet håller till på. Spelmässigt värnar man om en dansant, mogen stil.

Året efter millennieskiftet gav bandet ut en skiva med titeln ” Glenn-Endys 25 år”
Tidigare har man med dig 2 full-cd, 3 kassetter och 2 singlar. 1982 spelade man blandat in en hyllingslåt till IFK Motala bandy.

Aktuellt just nu är att bandet släppt en efterlängtad full-cd med titlen ”Varje gång jag ser dig”. På skivan finns en hel del kända gobitar.
1. Varje Gång Jag Ser Dig 2. Det Är Dig Jag Vill Ha 3. En Kväll Med Dig 4. Jambalaya 5. Du Tänder En Eld Inom Mig 6. No Matter What 7. Peppelinos Bar 8. Jag Sänder En Tanke 9. Dina Ögon Var Som Sol 10. De É Dynamit 11. Alla Lyckliga Stunder 12. Har Jag Sagt Till Dig Idag 13. Jag Älskar Dig Ännu 14. Ge En Bukett Med Röda Rosor 15. Blå Var Den Stjärnenatt

Publicerad: 2009-11-11 17:38:12

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.