Holidays från Svanskog

12 nov
Holidays Orkester
Holidays Orkester

HOLIDAYS
Startår: 1999
Medlemmar: Hans Jönsson – Bas, sång
Hans Melin – Keyboards
Niklas Ideskär – Trummor
Michael Andersson – Gitarr, sax, sång
katarina – sång
Utgångsort: Svanskog
Hemsida: http://goto.glocalnet.net/holidaysorkester/

Jag tycker det är viktigt att alla banden får komma upp i ljuset,
stora som små. Därför tycker jag det är på sin plats att skriva om band som kanske inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Åker man till Vänerns västra strand till staden Säffle och fortsätter lite till söderut hamnar man i Skärgårdskommunen Åmål som har ungefär 9355 invånare.

Från denna gemytliga stad kommer dansbandet Holidays. Bandet startades 1999 av medlemmarna Ulf Johansson och Hans Melin som tillsammans med Michael Andersson och Hans Jönsson utgör stommen i bandet. Alla i bandet har stor rutin från dansbandslivet. Hans Jönsson hade innan dess spelat 15 år med inte helt okända Torgny Melins från Säffle. Sommaren år 2008 bestämde sig holidays för att utöka med en sångerska och Katarina Ackman kom med. Samtliga medlemmar har erfarenheter från andra band som Torgny Melins, Bejamins, Hans Stefans, Kinos och Öjvinds.

Holidays live Foto: Mikael
Holidays live Foto: Mikael

Holidys spelar på deltid och gör c:a 3-4 jobb i månaden. Spelställena varierar från allt från privata fester till folkparker och folkets hus. Närgeten till Norge har gjort att det även blivit ett och annat jobb där. Men merparten av jobben görs i Sverige. Jag har haft förmånen att dansa och lyssna till detta band, och kan säga att det är en enorm spelglädje som återfinns i bandet. Det är väl framförda mogenlåtar som gäller för Holidays. På repertoaren återfinns både låtar av Vikingarna, Thorleifs och Elvis Prestley.

Publicerad: 2009-11-12 18:01:06

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.