Holens – En positiv musikupplevelse

21 aug
Holens orkester från Vingåker
Holens orkester från Vingåker

Onsdag och ja, det blev Degerfors även denna onsdag med. Denna gång med ett för mig nytt band jag inte hört live tidigare.

Holens med Vingåker som utgångsort har funnits sen 1999. Man spelar ofta på motions och trivseldanser där man är mycket populära. Även om spelar lite i skuggan av dom stora sörmländska banden Mats Bergmans och Jontez så har man en stor bred publik. Bandet består av Monica Holen: Gitarr, saxofon och sång, Kent Holen; Bas, gitarr och sång, Roger: Klaviatur och dragspel samt Jerker Anderssonn: Trummor, och sång.
Samtliga medlemmar har stor rutin då man tidigare spelat i band som Walléns, Löpsjötorparns. Gideons, Junix, Anna & Vi, Janne Nymanz och Tellus för att bara nämna några orkestrar.

Dans till Holens i Degerfors
Dans till Holens i Degerfors

Jag hade innan hört mycket gott om denna orkester från vänner och bekanta som varit ute och dansat till dem. Orkestern finns ju representerad i min skivsamling så jag hade ju hört dem innan. Men att höra dem på cd och live är ju inte samma sak eftersom man på skiva kan få vilket band som helst att låta hur bra som helst.

Monika och Kent
Monika och Kent

Men jag tycker med facit i hand att Holens är minst lika bra live som på skiva. Många goa danslåtar har man på sin repertoar. Klassiska dansbandslåtar som publiken känner igen och kan sjunga med i. Så detta blev absolut en positiv överraskning. Uppdelningen medlemmarna i mellan på sång var riktigt bra och med inslagen med instrumentala låtar blev det aldrig tråkigt. Något som är kul med att höra nya orkestrar är att man inte riktigt vet vad för låtar som kommer spelas. Åker man ¨å andra band man hört tidigare så vet man ungefär vilka låtar man kommer få höra.

Klockan är slagen
Klockan är slagen

Holens är stora publikfavoriter, det märks. När man äntrade scenen i Degerforsparken fick man stående ovationer innan man ens tagit ton. Det säger ett och annat om deras popularitet.
Det var full fart på dansgolvet från första till sista stund. I dag var det 203 betalande vilket arrangören Manne verkade nöjd med. Vädergudarna var ju som vanligt med och spred solsken över folkparken.

Kent lirade bas
Kent lirade bas

Holens spelade lättsam dansmusik som föll mig i smaken. Många favoritlåtar fanns på deras repa såsom; För dina blåa ögons skull, Forever and ever, Ett litet ord, Barndomsåren, och så klart Tända ett ljus som är en egen låt tillika titelspåret på deras full-cd.

Roger spelar klaviatur
Roger spelar klaviatur

Många dansare jag pratade med öste beröm över bandet och det man jag förstå. Det är så himla kul att åka ut på för mig nya orkestrar och höra hur bra dom är som Holes i detta fallet är. Jag tror banne mig att dom inte spelade en enda dålig låt på hela kvällen.

Monika i Holens
Monika i Holens

Så detta är absolut ett band jag ska uppleva live fler gånger. Det gäller bara att pricka in en spelning som inte är en pro-dans med medlemskontroll. Men å andra sidan sett kanske man skall bli medlem i pro för att få dansa till dessa underbara orkestrar.

Jerka sjunger och lirar trummor
Jerka sjunger och lirar trummor

Så när klockan slog 22.30och de sista tonerna i extranumret ebbat ut så det dags att styra kosan hemåt. Nu dröjer det två veckor tills jag besöker parken igen. Då är det Eskilstunabandet Gideons som står på scenen. Tack Holéns för en positiv dansupplevelse i vackra Degerforsparken.

Publik i Degerforsparken
Publik i Degerforsparken
Degerforsparkens nedre dansbana
Degerforsparkens nedre dansbana
Jag i Degerforsparken
Jag i Degerforsparken

Bjuder er här på låten ”Tända ett ljus”.

Publicerad: 2012-08-21 19:15:23

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.