Holidays svängde till det i Storfors Kulturhus

17 apr

holidaysstorfp1504-17

Denna måndag var det dags att fara på söndagsdans. Låter lite crazy men så är det. Korpen Karlskoga arrangerar bara söndagsdanser förutom en kväll om året som är en måndag, och det är annan dag påsk. En mycket solig och fin måndag var det. Vädret var med oss och solen lyste starkt från himlen. Broder och jag satte kurs ganska tidigt denna dag för att hinna i god tid innan dansen och hinna snacka lite med grabbarna. Vi hade även planerat in ett matstopp i metropolen Storfors. Vi kom på att dom nog bara har ett matställe. Så det fick bli tavernan som ligger längs riksväg 26 vd genomfarten i Storfors.

mestorfors150406-01

Storfors kanske en del tänker. Vad är det för någon håla? Jo det ska jag berätta. På kommunens hemsida kan man bland annat läsa följande. Storfors är en trivsam kommun i östra Värmland, 7 mil väster om Örebro och 7 mil öster om Karlstad. Kommunen omfattar 394 kvadratkilometer och består av centralorten Storfors och byarna Lungsund och Bjurtjärn. Storfors har en befolkning på drygt 4 100 personer. Här hittar du Bergslagskanalen, ett 65 kilometer långt fascinerande kanalsystem, och över 50 kilometer vandringsleder. Den industriella traditionen är lång. Här har pågått järnhantering under fyra sekler välutbyggd
Här är avstånden korta, både rent geografiskt och till beslutsfattarna, och även om omfattningen av butiker och nöjen inte kan jämföras med större städers finns affärer, biograf, dansställe, apotek och systembolag med mera inne i centrum.

holidaysstorfp1504-01

holidaysstorfp1504-02

Och det är just ortens dansställe som broder och jag tagit sikte på denna dag. Efter att vi fått i oss lite god mat och fotograferat lite miljöer i Storfors satte vi kurs mot kulturhuset i Storfors mer känt som Folkets Hus. Där stod den ”röda faran” på plats och inifrån lokalen hördes det baskaggedunk. Ett tecken på att grabbarna var i full färd med att soundchecka. Och mycket riktigt så stämde det. Där på golvet stod Michael Andersson i egen hög person med sin gitarr och lyssnade in sig på när övriga medlemmar i bandet spelade. Att få till ett bra ljud är alltid svårt. Vi fick även celebert besök av Göran Hassel. En kille som varit med ibland annat Scandinavians och Danzells orkester. Alltid lika trevligt att träffa musiker och språkas vid lite.

holidaysstorfp1504-07

holidaysstorfp1504-08

Sedan byter orkestern om och det gör även broder och jag. Byter om och byter om. Jag tog på mig en skjorta i alla fall. Ville inte äventyra att få bearnésås på den så därför fick den vänta i väskan. Även om det är gott så passar det sig inte att ha på en skjorta. Klockan börjar närma sig 17.00 och dansfolket börjar strömma till. Ute i entrén är det full aktivitet där Sven och Kerstin sitter och tar betalt. Det ser ut att bli en bra kväll med tanke på hur många bilar det var på parkeringen. Vädrets makter var ju också med oss. Det gör också en del att det är farbara vägar hit. Lamporna tänds och Björn Björklund som sjunger i Holidays hälsade alla välkomna och möttes av en rejäl applåd. Vi ska inleda med en lugn låt som heter ”Är det mig du tänker på” tätt följd av ”Vår kärlek är stark”. Sakta gled dansparen ut på golvet. Det var första gången som Holidays spelade här. Björn har spelat på Korpens söndagsdanser tidigare med bland annat Danslaget.

holidaysstorfp1504-10

holidaysstorfp1504-09

Lite bättre fart blev det i dans nummer två. Dom bjöd på en låt från senaste plattan. ”Älska mig mest” skriven av en tjej från Skåne som heter Agneta Mårtensson. Efter det bjöd dom på Anders Larsson och Daniel Lindroths låt ”Jag kommer i morgon” skriven till Torgny Melins. Det buggades lite i mitten medans de flesta nöjde sig med en snabbfoxtrot. Efter lite justering av ljudvolymen och fyra moderna danser var det så dags för kvällens första gammaldans som blev en schottis vilket avfyrades med bravur. Mycket applåder efter gammaldansen ger gott betyg till grabbarna. Innan det var dags för paus han dom med att spela både hambo, vals och så klart en massa foxtrot och bugg.

holidaysstorfp1504-12

holidaysstorfp1504-06

holidaysstorfp1504-04

holidaysstorfp1504-03

holidaysstorfp1504-21

holidaysstorfp1504-14

holidaysstorfp1504-15

holidaysstorfp1504-16

holidaysstorfp1504-18

holidaysstorfp1504-19

holidaysstorfp1504-20

holidaysstorfp1504-13

holidaysstorfp1504-11

Publicerad: 2015-04-17 22:29:18

admin