På påskdans med Claes Lövgrens i Forshaga

17 apr
Claes Lövgrens
Claes Lövgrens

På påskdagen var det dags att snöra på sig dansskorna. Det vankades dans i Forshaga Folkets Hus där Claes Lövgrens kapell spelade upp till dans. Efter en titt i dansprogrammen var det mycket dans i Värmland under hela påskhelgen. Många ställen som inte annars arrangerar dans hade dans i påskhelgen.

Väl framme hade det redan kommit ett par bilar och husbilar som också parkerat utanför liksom vi. Betalade entré till Inge som vanligt satt i luckan och tog betalt. Han var väldigt glad av att se oss. Det blev mycket hälsade på övriga dansgäster som var på plats. Sen kom bandet ut på scenen.

clfhagapask1504-14

clfhagapask1504-15

Sekunden senare greppade Claes micken och hälsade alla varmt välkomna hit till Forshaga folkets hus. Kul att se så mycket folk från start. De två första låtarna tog sin början ”Håll mig” tätt följd med ”Jag vill andas samma luft som du”. Mycket folk hade kommit till ”folkan” denna kväll. Kanske för att dansa ner påskmaten. Lite, lite snabbare i dans nummer två blev ”Playboy” och ”From a Jack to a King”. Låt två med sång av Andy Ekenmo.

clfhagapask1504-16

clfhagapask1504-12

Det skulle visa sig bli mycket folk denna kväll. Dock inte lika mycket som rekordkvällen för en massa år sedan. Jag minns det som i går. Orkestern som spelade var Git Persson med Kellys orkester och dom hade lyckats trycka in ungefär 800 personer. Hur man bad sig åt vet jag inte. Men det var trevlig stämning minns jag. Det var minst lika trevligt som nu när Lövgrensgrabbarna var på plats. Den buggas för fullt på golvet och det är en härlig stämning.

clfhagapask1504-03

clfhagapask1504-08

Kvällen rusade på och vi gick som många andra ner som vanligt ner i källarn för att fika. Läsk och köttbullesmörgås som smakade mycket gott. Det märks att man lägger stor vikt på gott fika. Detta med bra fika på dansställena är minst lika viktigt som att ha bra orkestrar. På tal om orkestrarna som bjuds dom alltid på varm mat i form av en smakrik tacobuffé. Inte alla arrangörer som är så här gästvänliga.

clfhagapask1504-10

clfhagapask1504-09

Efter pausen började orkestern som dom inedldde kvällen. Två lugna låtar i form av ”Jag sluter ögonen” av Göran Lindberg och Rose Marie Stråhles vackra och smått erotiska ”Jag vill älska”. Dansfolket har hitt tillbaka till danssalongen och dansgolvet har åter fyllts. Många är det som denna kväll vill vara med på dansbilderna. Det är hur kul som helst! Man ser glada leenden så långt ögat når. Alltid lika trevligt. På dansgolvet var det fart och fläng, ”Burning love” och en låt från senaste skivan ”Sweet Maria” satte golvet i gungning.

Hur det gick till vet jag inte. Men huxflux så var vi framme vid kvällens sista spelning. ”Du är solen på min himmel” och ”Raring” fick avrunda denna enormt trevliga kväll i Forshaga.

clfhagapask1504-17

clfhagapask1504-11

Vi snackade lite med dom sedan fick jag och min broder följa med Claes ut och kika på deras buss. Vilken fin buss dom har men det behövs då man ligger ute så mycket på vägarna och spelar upp till dans. Efter det nästintill obligatoriska extranumret var det dags att fara hemåt. Men innan det fick jag och broder en guidad tur i bandets nya orkesterbuss. Allt var inte riktigt klar. Det är lite småfix kvar. Men jösses vilken fin buss dom har köpt sig. Men med tanke hur många spelkvällar det blir om året för dessa herrar så behövs det.

clfhagapask1504-01

clfhagapask1504-02

clfhagapask1504-06

clfhagapask1504-07

clfhagapask1504-05

clfhagapask1504-04

clfhagapask1504-13

Publicerad: 2015-04-17 22:19:00

admin