Intervju med Jan Svensson

7 apr

Jag tog mig ett snack med Jan Svesson som snart är aktuell med ny cd.

Berätta lite om dig själv Jan
På 70 och 80-talet var jag sångare i dansbanden Kenth-Erics och Christie. På 80-talet startade jag inspelningsstudion Studio Hövik på Tjörn. Jag har vikarierat på sång i Flamingokvintetten och Streaplers under åren 1992-197. Under lokets tid i Bingolotto var jag med och skötte tekniken för dansbanden. Har även varit tekniker på TV:s Café Norrköping och Sveriges radio p4:s populära radioprogram I Afton Dans. Program som var omåttligt populära när det sändes.
Idag bor jag på Hovenäset i Sotenäs kommun. Är ute och spelar som trubadur när fillfälle ges.

Du har spelat in några skivor under eget namn
Ja det stämmer. Denna skivan som kommer nu är ju min tredje solo Cd. Min första kom 2012 och hette ”Ännu en vacker dag”. Min andra kom 2013 och hette ”Österäng” och ny är på gång.

Berätta lite om din kommande skiva
Ja den 1 maj släpper jag min nya skiva som fått titeln ”How Do you do”. Vad som skiljer denna CD mot tidigare är att flera låtar är på engelska, samt att det är en bra blandning med olika stilar. Skivan kommer innehålla 13 spår. Jag har spelat in skivan på Hovenäset med mig själv tekniker. De flesta låtar har jag själv gjort musiken till. Ove Astmo har spelat gitarr på några låtar, och Robert Sjöstrand har spelat keyboard på några.

Jag tog mig själv friheten att välja ut några spår från skivan

Skivan öppnas inledes med ”Du är som en sommardag” (Mary´s Boy Child). En låt som Harry Belafonte spelade in den 1956 Stefan Borsch gjorde den på svenska 1981.

”Du som bara har sett vårar”. En låt som sångerskan Doris Svensson spelade in redan 1968

”Visa till min vän” (Hymn a l´amore) Edith Piaf gjorde originalet 1950. Här med svensk text av Eva Grill. Flamingo har spelat in den på svenska på 70-talet.

”The night has a thousand eyes” En gärlig 60-tals låt. Bobby Vee gjorde originalet 1963.

”Genom gatorna på Söder” (The streets of London) Börge Ring har skrivit den svenska texten. Originalet The streets of London spelades in 1969 och artisten hette Ralph McTell.

”Du och jag”. En som Oskar Magnusson i Sven-Ingvars skrivit om som finns med på deras senaste album ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt”

”How do you do it” En låt som Gerry and the Pacemakers gjorde i original 1964.

”Vara vänner” Originalet gjorde Eddie Oliva och Cyndee Peters 1981.

Som ni ser är detta en mycket varierad skiva som jag varmt kan rekommendera. Jag tycker Jan har en jätte bra röst som passar perfekt för denna typen av musik.

Bjyder er på två smakprov från skivan. Det är singeln ”Änglajord” som släpptes digitalt i november 2020.

Tack för intervjun Jan och lycka till med skivan.

Publicerad: 2021-04-07 23:14:26

admin