Recension: Hedins Studio Live

6 apr

HEDINS – STUIDO LIVE
Skivbolag: Eget utgivning
Antal spår: 12
Tid: 34:29
Betyg: 4

Bengt Hedins orkester startades 1963. 2004 lades bandet ner och blev två orkestrar. Bengt Hedin styrde kosan vidare under namnet Bengt Hedin & CO och Conny satsade vidare under namnet Hedins. Sommaren 2013 valde man att omstrukturera orkestern till en trio som idag är en duo bestående av Conny Hedin och Dennis Tannerberg.

Nu är duon aktuella med ett helt nytt album som innehåller tolv dansanta spår. Många av låtarna är välkända alster som publiken önskat ute på dans. Plattan inleds dock upp med en helt ny låt ”Det var du som gav mig kärleken” av Mats Larsson och Peter Nord. En vacker lugn dragspelssmyckad sak som på något sätt sätter ribban för denna skiva som är inspelad live i studio.

Plattan präglas av en härlig mix av lugna och snabba låtar. ”Hela hela” dig av hans Rytterström, ”Välkommen hem igen” (Before the next teardrops falls) av Ben Peters, Vivian Keith med svensk text av Bo Renberg, ”Mitt lilla krypin” av Paul Sahlin, ”Tre god skäl” (Three good reasons) av Dwight Yoakam med svensk text av Ulf Georgsson ”Tänd ett ljus i fönstret” av Ingela Forsman och Steinar Storm Kristiansen är trevliga låtar på plattan jag gärna återvänder till

Jag är även ett stort fan av countrymusik. Här på plattan bidrar Denis med bland två riktiga countrygodingar. ”Crazy Arms” av Charles Seals och Ralph Mooney och ”On the other hand” av Don Schlitz och Paul Overstreet

På skivan har man så klart med något som blivit lite av orkesterns varumärke. Två instrumentala låtar framförda på trumpet. Anna Lena Lövgrens ”Regniga natt”, ”Hjärtats röst” (Jealous Heart) avjeery Lou Carsson och en av bandets mest önskade instrumentala låtar ”Pokarekare ana ” av Paraire Tomoana.

Alltsammans är inspelade live i studio. Till sin hjälp har man haft oraklet ”Ljudgunnar” Åkerlund som är vida känd i dansbandskretsar. Han har tillsammans med grabbarna gjort en riktigt bra jobb. En trevlig skiva att lyssna på och som jag tror kan vara till glädje för många i en tid där vi inte får komma ut och dansa och uppleva musik live.

Publicerad: 2021-04-06 00:04:20

admin