Janne Martins i Degerforsparken

29 maj
Degerforparkens entré
Degerforparkens entré

I onsdags så besökte jag 100-års jubilerande Degerforsparken. På scen stod orkestern Janne Martins från Upplands-Väsby som hade premiär i parken förra sommaren.

Bandet spelar traditionell svensk dansbandsmusik med dansvänliga rytmer och de flesta texter på svenska. Medlemmarna i bandet är musiker med lång erfarenhet av scenframträdande och orkesterspel. På diskografisidan finns 3 cd-singlar. I November 2008 släppte bandet sin första fullängds CD ”Vinden viskar vackra ord”. Janne Martin skriver en hel del egna låtar. Under våren 2007 medverkade bandet med två låtar under eget namn i SVT-produktionen ”Leende guldbruna ögon”.

Janne Martin
Janne Martin

Vi rullade in i parken 18.50 ungefär och kunde glatt konstatera att det var massor med bilar. Detta kunde bli en riktigt bra kväll med tanke på vädret. Över 25 grader varmt och strålande sol kan man inte klaga på. Som gjort för en folkparkskväll. Arrangören Manne sken i kapp med solen.

Trummisen Per-Åke
Trummisen Per-Åke

Janne Martins drog i gång dansen och det blev full bana från start. Härligt att se så många dansglada personer. I Degerfors dansar man Två moderna en gammal. Mats Lundkvist trakterade fint dragspelet när man bjöd på vals, schottis, hambo och sno bland annat. Det ser riktigt kul ut detta med gammeldans.

I Degerforsparken har man servering för ”alla”. Man har ett hus där folk med medhavd fika kan sitta och mysa medans man har en servering med goda mackor och bakverk. Det finns möjligheter att sitta både inne och ute när man fika. Riktigt mysigt må jag säga.

Klaviatur och dragspelaren Mats

Jag fick höra massor med goda dansbandslåtar. Janne Martins spelade många härliga låtar från sin full-cd varvat med andra nya och gamla dansbandsklassiker. Något jag gillar är när dansbanden spelar instrumentala låtar. Det kan vara ett skönt avbrott till sånglåtar. Det märks att bandet valt ”instrumentalare” med omsorg. Bland annat framfördes Marie Fredrikssons ”Ännu doftar kärlek” på saxofon. Gissa om jag nöjt? Det var riktigt bra.

Manne fick blommor av bandet
Manne fick blommor av bandet

I år firar som jag skrivit tidigare Degerforsparken 100 år som folkpark. Detta kommer firas den 16 Juni med aktiviteter hela dagen för alla. Allt från barnteater, elvis, körsång till Degerfors musikkår. Det hela avslutas med en nonstopdanskväll med Hiltons och Nordbergs.
Janne Martins ville också vara med och hylla parken. Dom hade köpt en enorm blombukett som överlämnades till dansansvarige Manfred. Jag lyfter också på hatten och säger STORT GRATTIS!!!

Basisten Sörman
Basisten Sörman

Klockan närmade sig 22.30 och det så dags för bandet att tacka för sig och spela sista dansen. Det blev som vanligt väldigt lugnt och kramvänligt. Två Grönwallslåtar som passar perfekt tillsammans. ”Regn i mitt hjärta” och ”I varje andetag”. Efter en sedvanlig varmkorv tackade vi för oss och styrde kosan hemmåt mot Kristinehamn.

Danspublik i Degerforsparken
Danspublik i Degerforsparken
Publicerad: 2012-05-29 00:29:48

admin