Min logdanspremiär med Mats Bergmans

29 maj

Logdans. Ja lyssna på namnet, Logdans. Låter det inte underbart. Lördagen den 26:e maj var det logdanspremiär för mig. Men det var inte utedanspremiär eftersom jag tidigare i veckan hade besökt Degerforsparken och Janne Martins.

Upperudslogen i Molkom
Upperudslogen i Molkom

Vädrets makter var verkligen med oss denna kvällen. Att det skulle bli en varm och härlig kväll i Molkom på Upperudslogen var det inget snack om. Åkte lite tidigare för att kunna ta det lugnt på vägen upp och kanske stanna efter vägen för lite fotograferande. Vägen upp till Molkom är ju bedårande vacker.

När vi anlände till logen var det som vanligt många husbilar och vagnar där som campande. Ser riktigt mysigt ut. Dom grillar lite innan dansen och verkar ha det riktigt trevligt.

Spelningen i Molkom var bandets 4:e spelning för veckan. Bandet hade tidigare i veckan klarat av Gröna Lund i Stockholm, Barvalogen och Pumpen i Buskhyttan.

Mats Bergmans på scenen
Mats Bergmans på scenen

Mats Bergmans spelade som vanligt helt okay. Observerade en ny låt på deras repa som dom fick många applåder för. ”Stanna hos mig”. En låt som Berth Idoffs hade succé med i filmen Änglagård 2. Jag filmade lite på den och kommer lägga upp den på tuben om den låter bra. Inte lätt att filma med en sådan liten kamera som jag har och filmar med.

Blev en gnutta besviken när bandet innan paus skulle köra gammaldans. Hade hoppats på att få höra ”Fattig bonndräng” från senaste plattan. Men så blev det inte. Men dom spelade ju ”Stockholm i mitt hjärta” som vals och det var mycket trevligt. Annars tycker jag en del dansband är tråkiga när det gäller dansband. Dom spelar ungefär samma låtar så fort det blir gammaldans. Men Mats Bergmans hade hittar några nya.

Fullt med dansare
Fullt med dansare

I pausen intog jag och brorsan som var med goda mackor i sällskap av Mats Bergmans. Riktigt trevligt. Tog några bilder på bandet när dom fikade, och även lite dansbilder med deras kamera. Det kommer förhoppningsvis lite bilder på deras hemsida. Även på danslogen.se kommer det att publiceras lite bilder från dansen i Molkom.
Arrangörerna i Molkom servar verkligen orkestrarna som är och spelar. Riktig hemlagad middag, bakverk och smörgåsar i pausen och varmkorv efter spelningen. Inte alls illa.

Magnus och Linus
Magnus och Linus

Sammanfattningsvis blev det hela en trevlig kväll tillsammans med Linus, Magnus, Tobbe, Gullmar och Micke. Bra med folk blev det också. Hörde ingen siffra men gissar på att man landade på 400 strecket. Nästa dans på logen är 2/6 då Stensons kommer på besök.

Bjuder er här på lite fler bilder från kvällen:

Micke och Gullmar
Micke och Gullmar
Tobbe och 3/5 av Mats Bergmans
Tobbe och 3/5 av Mats Bergmans
Trångt på golvet när Mats Bergmans spelar
Trångt på golvet när Mats Bergmans spelar
Publicerad: 2012-05-29 02:32:27

admin