Julafton 2005

24 dec

När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå. Tänk att det redan är julafton. Även fast man är lite till åren kommen så är man tycker man ändå att det är lång väntan på julklapparna, och det pirrar även nu lite i magen när man tänker på tanken att öppna sina paket.

I år som tidigare år så firades julen hemma med familjen, farmor och pappas ena bror. Det blev som vanligt en mycket trevlig afton med mycket paket och god mat. Kl 15.00 blev det traditionsenligt en titt på Kalle Anka och hans vänner. Jag tycker att årets julvärd Blossom var mycket bra. Lite jul det där att dom har nya varje. För då kan ju var och en göra det på sitt eget sätt. Undra vem dom väljer nästa år. Kanske Lasse Berghagen vore något eller Björn Skifs kan vara två starka kandidater. Det blir säkert bra oavsett vem dom väljer.

Ungefär kl 17.15 efter filmen ”Kan du vissla Johanna”, (ni vet den där filmen där ”Berra” får en morfar) så blev det klapputdelning. I år kom tomten med bland annat kläder cd-skivor och dvd-filmer samt pussel. SÅ länge jag kan minnas så har jag varje år fått ett pussel i julklapp. Att lägga pussel kan vara en fin avkoppling.

Julaftonskvällen avslutades med en titt på klassikern ”Göta kanal”, och sedan det finaste som finns nämligen Midnattsmässa i Österviks kapell. Det är en speciell känsla att vid elvatiden bege sig ut i julnatten. Under en midnattsmässa bjuds det på bland annat bön, julsånger och tänkvärda ord. Mässan startade 23.30 och höll på i ungefär en timme.
När man sitter där och ser alla fina ljus i kyrkan kan man inte låta bli att skänka en tanke till dom som inte har det så lätt en dag som denna. Man tänker på alla som förekommit på ett eller annat sätt, man tänker på de som inte finns bland oss.

Publicerad: 2005-12-24 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.